ege

ege åbner museum i Herning

Press Release   •   Jun 10, 2013 10:21 GMT

I anledning af eges 75 jubilæum til oktober åbner tæppevirksomheden nu et helt nyt museum i domicilet i Herning. Som en del af et nyistandsat showroom viser ege Museum eges historie gennem 75 år.

Herning har fået et nyt museum. Det er netop åbnet i eges nye showroom, hvor en del af pladsen er dedikeret til en vandring gennem virksomhedens 75 årige historie. ege Museum har et moderne og visuelt udtryk, og det er bygget op på to parallelle vægge, hvor tekst, billeder og film fortæller historien for hvert årti, siden egetæpper blev grundlagt i 1938.

Administrerende direktør Svend Aage Færch Nielsen siger:
"Vi synes, det er spændende at fortælle vores historie i et museum. Nu har vi 75 års jubilæum, og det er en passende anledning at åbne et museum, der fortæller om vores udvikling. Jeg håber, at mange vil få glæde af ege Museum.”

Effekter fra årtier
Små slideshows med billeder fra tiden på ege viser, hvordan arbejdet foregik, og man kan læse om de vigtigste begivenheder på en tidslinje.

Der findes også effekter fra verdenshistorien i hvert årti, og sammen med effekter fra produktionen, billeder, tæppernes udvikling gennem tiden, kataloger og reklamer bliver eges historie fortalt. Således kan man i 1960'erne fx se en model af den første Ford Mustang side om side med effekter fra ege. Det giver beskueren et historisk holdepunkt at sammenligne udviklingen på ege med.

Skaber dialog
Museet har til formål at skabe dialog mellem ege og kunderne og ikke mindst blandt medarbejderne. Erindringer og historier kommer frem, når man tager en tur ned gennem museet. Og det viser eges udvikling frem til virksomheden i dag som en af verdens bedste til at designe og producere specialdesignede tæpper.

Svend Aage Færch Nielsen er meget tilfreds med ege Museum.
”ege har en interessant historie, og vi har fået et meget flot og moderne museum, der med en masse effekter fortæller om årene, der er gået. Museet er blevet en farverig afdeling i vores nye showroom,” siger han.

Museet er tiltænkt kunder, medarbejdere, og grupper på rundvisning på fabrikken kan også besøge museet.

Hvis du har brug for yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Louise Wilhelmsen
PR & Kommunikation
Tel: 97 11 74 64
E-mail: lwi@ege.dkege er en af Europas førende virksomheder, når det handler om at designe, udvikle og producere unikke gulvtæpper af høj kvalitet med miljøet i højsædet.

virksomheden, der blev grundlagt i 1938, er fulgt med tiden og besidder den mest moderne teknologi i tæppebranchen. ege kan derfor levere tæpper med et hvilket som helst design med branchens korteste leveringstid.

Vi arbejder målrettet på at reducere miljøpåvirkninger fra produktionen af vores tæpper.