Sqore

Google och Student Competitions ger kreativa studenter en möjlighet att förverkliga sin affärsidé

Press release   •   Mar 07, 2012 10:40 UTC

Idag lanserar Google och Student Competitions en nationell tävling riktad mot studenter och inkubatorföretag som har en smart, unik eller rolig affärsidé som de vill förverkliga. Tävlingen är en del av initiativet Ditt Företag Online som drivs av Google tillsammans med bland annat Företagarna, Posten, Binero och Telenor, i syfte att driva utvecklingen av företagsamhet på internet.

"Hela syftet med Ditt Företag Online är att hjälpa företag, små som stora, att upptäcka och dra nytta av kraften med internet. Att genom denna tävling även uppmuntra kreativa och entreprenörsdrivna studenter att komma igång och utveckla sina affärsidéer online känns därför både viktigt och roligt", säger Gustav Radell på Google Sverige.

På Ditt Företag Online kan såväl befintliga som nystartade företag förverkliga sina affärsidéer eller få hjälp att växa sin verksamhet online, genom att helt gratis få hjälp med att skapa en hemsida, komma igång med e-handel och prova onlinemarknadsföring. Man deltar i tävlingen genom att skapa en hemsida utifrån sin idé och helt enkelt ladda upp bild och länk till den på www.dittforetagonline.se/tavling.

“Vi vill trycka på att alla som är med i tävlingen är vinnare då de bara genom att delta i tävlingen sjösatt sin ide, fått en gratis hemsida, möjlighet till kostnadsfri e-handel samt sökordsmarknadsföring. Alla tävlingsdeltagare kommer även att få feedback på sina hemsidor under tävlingsperioden och på så sätt komma framåt med idé och företag, oavsett hur man placerar sig. Detta är fantastisk möjlighet för alla kreativa studenter”, säger Gustav Borgefalk från Student Competitions.

Tio finalister kommer att bjudas in till en final där de får presentera sin idé inför en jury bestående av bland annat bloggprofilen Simon Sundén, internetentreprenör och medgrundare av Lissly, Jesper Kjellerås, VD på The Hub Stockholm, och Gustav Radell, marknadschef på Google Sverige. I första hand bedöms affärsidén utifrån dess kreativitet, potential och presentation via hemsidan. Förstaprisvinnaren i tävlingen får utöver en Chromebook och presentkort hos the Hub Stockholm även ett skräddarsytt medlemskap på The Hub Stockholm, ett besök på Googles kontor i Stockholm och coaching/stöd till att förverkliga sin affärsidé.

Tävlingen är öppen för deltagande mellan 6 mars och slutar den 30 april. För mer info, se www.dittforetagonline.se/tavling.

Om Ditt Företag Online

Ditt Företag Online går ut på att i ett landsomfattande program konkret hjälpa svenska små- och medelstora företag att växa och bli mer synliga med hjälp av internet. Företagen erbjuds såväl kostnadsfria hemsidor, e-handel och distributionslösningar som produkter för mobilt arbetssätt och effektiv marknadsföring. Dessutom kommer det erbjudas en rad utbildningstillfällen över hela landet där företagare får konkret hjälp att komma igång. Ditt Företag Online är ett initiativ från Google, Posten, Telenor, Företagarna och Binero. Läs mer på www.dittforetagonline.se

Student Competitions anordnar och marknadsför akademiska utmaningar och tävlingar för studenter och unga vuxna. Företagets vision är att genom tävlingar hjälpa studenter att boosta sin CV och visa sin talang för framtida arbetsgivare. På Studentcompetitions.com samlar företaget alla internationella tävlingar och events för studenter. För mer information kontakta maria@studentcompetitions.com eller läs mer på www.studentcompetitions.com och www.contestification.com.