Falcon Social

LEVERPOSTEJSMADDEN RAMMER ALLE

Press Release   •   Nov 11, 2013 08:57 GMT

Rasmus Seebach har over 360.000 fans på Facebook. Han engagerer fanbasen med livlig aktivitet imellem sine albumreleases. Derfor kunne Artpeople hente rigtig mange forudbestillinger på Seebachs nye plade, som udkommer 4. november.


"Skønt at være hjemme i Danmark efter en spændende tur til Kina... Rugbrød med leverpostej til morgenmad! Mums..."


Over 8000 likes og 289 kommentarer til en leverpostejmad vidner om en mand, en musiker, et brand, som er i øjenhøjde med sine fans.


"Teamet skriver nogle af de posts, der kommer ud på Facebook siden, men vi kunne ikke have fundet på de posts, som Rasmus selv kommer med," fortæller Ditte Degner, Social Media Manager hos Artpeople med ansvar for Rasmus Seebachs fanside på Facebook.


Rasmus Seebachs Facebook side drives ved hjælp af Falcon Social, et dansk udviklet system til styring af markedsføring på tværs af sociale medier. På den måde kan både Artpeoples PR-team og Rasmus Seebach lave opdateringer uden at træde hinanden over tæerne. Rasmus Seebach godkender også alle de posts, som Artpeople laver på siden.


Spørgsmål på Facebook, svar på Youtube

Ud over de løbende opdateringer sørger Artpeople for at skabe aktiviteter, der involverer Seebachs fans. I sommeren 2013 var det en kampagne, hvor fans kunne spørge Rasmus Seebach om hvad som helst, og han leverede svaret på video.

Spørgsmålene blev indsamlet via en Facebook side, som var lavet ved hjælp af Falcon Social, så fansiden ikke blev fyldt med hundredevis af de samme spørgsmål.

Svarene blev leveret på Youtube og kom kun ud til modtagerne af Seebachs nyhedsbrev.

Seebach svarede på spørsmål som "Hvad er din yndlingsfarve?", "Jeg er bange for at stå på scenen, men elsker at synge, hvad skal jeg gøre?" og "Hvad er din livret?" Sidstnævnte blev besvaret med "smørrebrødsfrokostbord", så leverpostejen også kunne være med.


Bredeste målgruppe

Seebachs målgruppe er ekstremt bred, den spænder fra 5 til 85 år. Den demografiske fordeling på fansene på Facebook er meget jævn, og det er usædvanligt for en kunstner. I følge Ditte Degner skyldes det formentlig, at hans kommunikation er meget umiddelbar og "nede på jorden".

Ditte fortæller også, at fans poster mange personlige historier på Facebook-siden, hvilket ikke er normalt hos ret mange andre danske kunstnere.

Falcon Social is the platform of choice for Carlsberg, Unicef, Pandora, Greenpeace, Bavaria, KNVB, OMD, Philips, Deutsche Telekom, Orangina Schweppes, Nordisk Film and many more. Founded in 2010 in Copenhagen, Falcon Social is the winner of the 2013 Red Herring award and the 2013 Bully award. For more information, visit http://www.falconsocial.com or http://twitter.com/falconsocial.