Bulls Licensing

Mumintrollen gästspelar hos Max under 2015

Press release   •   Mar 05, 2015 09:11 UTC

Den första boken om Muminfamiljen, ”Småtrollen och den stora översvämningen”, gavs ut 1945. Tove Janssons verk finns idag översatta till nästan 50 språk och har också hunnit bli tecknad serie, filmer, sånger och fått en egen temapark. Under året kommer Max att fira familjens jubileum genom att dela ut olika Muminleksaker tillsammans med barnens måltid Maxboxen. Man samarbetar också med Junibacken kring deras Muminutställning som öppnade i februari.

– Självklart vill vi på Max vara med och fira Mumin och vi hoppas att både föräldrar och våra yngre gäster uppskattar leksakerna. Tillsammans med Junibacken har vi även en tävling där första pris är en resa till Stockholm för hela familjen med övernattning och fritt inträde till Junibacken, berättar Carina Dyberg, Ansvarig marknadskommunikation på Max.

Muminleksakerna är speciellt framtagna för Max i enlighet med företagets högt ställda krav på de leksaker som delas ut på restaurangerna. Leksakerna ska vara antingen pedagogiska, uppmana till lek och aktiviteter eller vara till nytta. Den här gången har Max valt att ta fram dricksglas, plånbok, pussel, solskydd, bok med klistermärken, spel, badboll, kasta boll-lek, skolkit, matlåda, tallrik och mugg.

– Vi vill att verkligen att leksakerna ska komma till användning och inte vara något man slänger efter en kort tid. Max leksaker går i linje med vårt övriga miljö- och hållbarhetsarbete, säger Carina Dyberg.

Leksakerna kommer att finnas på alla Max-restauranger från och med den 5 mars.

För mer information, kontakta gärna:

Fredrika Fredmark, PR-ansvarig på MAX

fredrika.fredmark@max.se

Mobil: 0708-53 07 58

Mumin 70 år

2015 är det 70 år sedan Tove Janssons första bok om Mumintrollen, “Småtrollen och den stora översvämningen”, gavs ut. Boken utkom 1945 och berättar historien om hur Mumintrollet och Muminmamma letar efter den försvunne Muminpappan och hittar vägen till Mumindalen.

Sedan första boken har Mumintrollens popularitet ökat konstant. Med böcker, tv-serier, den tecknade filmen “Muminfamiljen på Rivieran” och ett framgångsrikt licensprogram med ett beräknat konsumentvärde på ca 500 miljoner Euro per år, utnämndes Mumin till ett av topp-tjugo varumärken i världen av Licensing biz 2013.

Om Moomin Characters

Oy Moomin Characters Ltd är ägare, upphovsman och det officiella organ som ansvarar för tillsyn och hantering av Mumins varumärke, upphovsrätt och registeringar. Bolaget grundades 1958 av Tove Jansson och hennes bror Lars Jansson och drivs än idag av familjemedlemmar. Sophia Jansson, Lars dotter och Toves brorsdotter, är styrelseordförande och Creative Director på Moomin Characters. Alla figurer i Mumindalen är globalt registrerade varumärken.

Om Bulls Licensing

Bulls Licensing är världsagent och representant för Moomin Characters. Bulls Licensing är en del av Bulls Press, ett familjeföretag grundat 1929. Sedan starten har Bulls representerat några av världens mest välkända och älskade varumärken gällande syndikering, licensiering och bokrättigheter. Med huvudkontor i Stockholm, lokala kontor i tio länder, ett världsomspännande agentnätverk och över 500 aktiva företag/licenstagare, inklusive Uniqlo, H&M, Finnair, Samsung och UNICEF, kan Bulls erbjuda nordisk spetskompetens med internationellt kunnande.

About MAX 

Max är Sveriges äldsta hamburgerkedja. Sedan starten 1968 har 114 restauranger öppnats, varav tre i Norge, en i Danmark, en i Al Ain, fyra i Abu Dhabi och fem i Dubai. Max vision är att bli världens bästa hamburgerkedja. Vägen dit är att vara ett företag som gör gott. Det gäller hamburgarna som ständigt vinner smaktester, men lika mycket det samhälle där företaget verkar. Menyn har både nyckelhålsmärkta måltideroch GI-burgare. 

Hela verksamheten, från bondens gård till gästens bord, klimatkompenseras till +100 % genom trädplantering i Afrika och all mat är märkt efter hur mycket koldioxid den släpper ut. Hållbarhetsarbetet handlar även om att ta till vara på mänskliga resurser, och Max arbetar aktivt med att öka mångfalden bland sina anställda genom att systematiskt rekrytera personer med olika typer av funktionsnedsättningar. Max har cirka 3 500 anställda och en omsättning på drygt 2 000 MKR under 2014.