Diabetes Tools Sweden AB

Ny styrelseledamot adderar expertis inom användarvänlighet till Diabetes Tools

Press Release   •   May 26, 2014 11:59 GMT

Ytterligare utnämningar för att utöka försäljning och apputveckling

Stockholm – Diabetes Tools har valt in Kurt Sillén, expert på användarvänlighet och internationell telekom, till sin styrelse vid det medicintekniska bolagets ordinarie bolagsstämma den 7 maj 2014.

"Kurt Sillén breddar styrelsen med över 25 års erfarenhet och expertis inom kundfokusering i kombination med telekom" säger Diabetes Tools styrelseordförande Per-Anders Johansson. "Jag välkomnar Kurts kunnande inom användarvänlighet av programvara och affärsutveckling. Valet av Kurt till styrelsen signalerar en förstärkning av bolagets strategiska inriktning allteftersom vi fortsätter marknadsutrullningen av vår Triabetes™ molnlösning för distansvård av personer med diabetes."

I dag är Kurt Sillén affärsutvecklingschef för den svenska design- och innovationsbyrån Screen Interaction AB. Tidigare var Kurt chef för User Experience och chef för Customer Business Development på telekombolaget Ericsson. Han ledde också Ericsson Mobility World, telekomjättens globala supportorganisation för operatörer och utvecklare.

Diabetes Tools utökar sina försäljnings- och apputvecklingsteam
Bolaget förstärkte också sina försäljnings- och programvaruutvecklingsteam med två nya expertutnämningar under maj 2014.

Marie-Louice Strömberg, närmast från Diasend, en leverantör av diabetesutrustning, har börjat som försäljningschef för Skandinavien.

Syed Waqas Haider, tidigare konsult på den mobila systemutvecklingsfirman Crystal Code, har tillträtt som utvecklingschef för iOS appar.

Triabetes är ett varumärke som tillhör Diabetes Tools Sweden AB.


Om Triabetes och Diabetes Tools

Triabetes är en smartphone app och ett online beslutsstödstjänst för människor som lever med alla former av diabetes. Triabetes kommer från Diabetes Tools, ett svenskt medicintekniskt företag som utvecklar vetenskapligt baserade molntjänster. Triabetes är skalbar. Den kan användas av privatpersoner, läkare och vårdgivare, och kan integreras med storskaliga elektroniska journalsystem (EMR).

DiabetesTools är ett privatägt företag beläget i Stockholm som grundades 2005. Diabetes Tools är certifierade mot ISO 13485, en standard för utveckling av medicintekniska produkter och tillhörande tjänster. Triabetes är en CE-märkt medicinsk programvara som är registrerad för försäljning inom EU. Mer information finns på http://www.diabetestools.se.

Presskontakt: Catherine Dowdell, PR-och kommunikationschef, E-post: press@diabetestools.se