Truecaller

Ny tjänst gör din telefonbok komplett - Och skyddar dig mot oönskade spamsamtal.

Press Release   •   Sep 30, 2010 15:04 GMT

TrueCaller uppdaterar din telefonbok
TrueCaller [www.truecaller.com] har en unik funktion som söker igenom alla dina kontakter och uppdaterar de som saknar adresser. Gata, postnummer, ort och land läggs till om informationen finns tillgänglig publikt. Inget raderas eller ändras, applikationer lägger bara till all information som saknas.
- Vi har idag en global täckning och stödjer fler än 25 länder vilket innebär att TrueCaller även kan uppdatera bl.a norska, danska och amerikanska telefonnummer, berättar Nami Zarringhalam som startade företaget tillsammans med Alan Mamedi hösten 2009.

Sätter stopp för oönskade samtal
Vidare utsätts flera tusen mobilanvändare dagligen för dyra betal– och prenumerationstjänster eller oönskade säljsamtal. TrueCaller sätter stopp för detta och varnar användaren direkt i mobiltelefonen. Vid inkommande samtal och SMS markerar tjänsten att numret kan vara ett så kallat spam-nummer.

TrueCaller är en global tjänst som fungerar över hela världen där även användaren själv kan markera nummer som oönskat och med hjälp av en avancerad algoritm vet tjänsten vilka samtal som ligger i riskzonen. På så sätt skyddas användarna från dyra samtal från utlandet.

- Folk utsätts dagligen för dyra betalsamtal i Sverige och vårt mål är att ge användaren så mycket information som möjligt om de samtal som tas emot. På så sätt kan vi skydda användaren från dessa samtal, samtidigt hjälps vi åt att bygga ett stort och aktuellt register av nummer, säger Alan Mamedi som är en av grundarna till TrueCaller.

Över 230 000 sökningar/dag
Med nästan 400 000 användare utsprida över hela världen och på flera olika mobilplattformar har TrueCaller klivit upp på appstores förstaplats i både Sverige, Norge och Danmark, legat på Topp 5 på Android market och har idag över 230 000 sökningar/dag. Antalet registrerade spamnummer ökar varje dag. Ju fler användare desto fler registrerade spamnummer!

Bild: http://www.truecaller.com/images/press/logo2_large.png

Om TrueCaller www.truecaller.com

TrueCaller - marknadens effektivaste verktyg för nummeridentifiering grundades av två unga entreprenörer och studiekamrater från KTH som efter en tid i näringslivet insett behovet av en tjänst som förhindrar oönskad telefontrafik.

TrueCaller varnar även användaren om det inkommande samtalet eller meddelandet är ett så kallat spam-nummer. Applikationen finns tillgänglig för iphone men även för mobiltelefoner baserade på Android, Windows Mobile och Symbian-plattformerna och finns tillgänglig i fler än 25 länder.