Rehband Stockholm AB

Rehband lanserar Blue Line

Press Release   •   Sep 19, 2014 10:00 GMT

Rehband är ett globalt varumärke med Skandinaviska rötter. Med nära sextio års samlad erfarenhet har man idag uppnått en status som en av den mest framstående leverantören på den internationella marknaden för sportskydd.

Med egen produktutveckling (R&D), spetskompetens inom området idrottsmedicin, egen produktion och en etablerad global distribution har man skapat en plattform som få konkurrenter kan matcha. Med en oöverträffad kvalitet används Rehbands produkter idag av elitidrottare över hela världen.  

”Jag gillar Rehband och varumärket erbjuder så mycket mer än bara knäskydden”

- Rich Froning, CrossFit Games Champion 2014


Parallellt med lanseringen av Rehbands CrossFit-inriktade Rx Serie har man tagit fram en ett nytt koncept som går under namnet Blue Line. Serien innefattar sex specialkonstruerade skydd med tjockare neopren, vilket ger maximal kompression för aktiva personer som lyfter tyngre och behöver mer stöd i sin träning. Produkterna har bättre anatomisk passform jämfört med Rehbands klassiska knäskydd 7051, tack vare sin patenterade konstruktion. Produkterna är konstruerade för att ge maximalt stöd utan att förlora flexibiliteten och rörelsefriheten. Till skillnad mot Rehbands tidigare Power Line-sortiment har Blue Line inte några remmar, vilket gör det möjligt att använda produkterna under officiella tävlingar. Utöver ett unikt knäskydd kommer Blue Line även att innefatta stöd för handled, armbåge, vrist, rygg samt värmebyxor.

Funktion

  • Ger ökad kompression och värme 

  • Förbättrad stabilitet

  • Specialdesignad för att ge stöd genom hela rörelsen 

Indikationer 

  • Överbelastning

  • Inflammatoriska tillstånd

  • Överansträngning och förslitning

  • Instabilitet och försvagning i muskler 


För mer information
Peter Lenerius, VD Rehband Stockholm AB, peter.lenerius@rehband.com, +46 (0)76-527 0681.


Rehband är ett globalt varumärke med Skandinaviska rötter. Med nära sextio års samlad erfarenhet har man idag uppnått en status som en av den mest framstående leverantören på den internationella marknaden för sportskydd. Med egen produktutveckling (R&D), spetskompetens inom området idrottsmedicin, egen produktion och en etablerad global distribution har man skapat en plattform som få konkurrenter kan matcha. Rehbands produkter är idag tillgängliga på mer än 30 marknader världen över och riktar sig i huvudsak till en aktiv målgrupp - från professionella idrottare till motionärer.

Rehband Stockholm AB, Tel: +46 8 580 020 10, info@rehband.com,
Skeppsbron 44, 111 30 Stockholm, Sweden