Professor Arne Ljungqvist Anti-Doping Foundation

SATS storsatsar på Anti-Dopning med hjälp av Pure For Sure Academy

Press release   •   Mar 27, 2019 14:55 UTC

Träningskedjan SATS har tecknat ett avtal med Professor Arne Ljungqvists Anti- Doping Foundation för att utbilda sin personal i antidopningsfrågor. ”Vi har letat efter en gedigen utbildning för våra medarbetare och fastnade för Pure For Sure Academy och Arne Ljungqvist-stiftelsens digitala utbildning ”Dissa Steroider”, berättar Johan Westberg, Nordic Culture and Academy Manager på SATS.

Problemet med dopning diskuteras mest i samband med idrott, men i Sverige är det framför allt ett problem utanför sportens värld. Tiotusentals svenskar dopar sig varje år; huvudsakligen motionärer som snabbt vill bygga en attraktiv kropp.

”Utbildningen handlar inte bara om avsiktlig dopning utan också om oavsiktlig dopning. Många får i dag i sig dopnings- eller läkemedelsklassade substanser genom kosttillskott. Detta är ett stort problem där kunskapen överlag är låg”, säger Christina Lidén, VD på Arne Ljungqvist Anti Doping Foundation.

Utbildningen ”Dissa steroider”, som är framtagen på svenska som engelska, kommer att erbjudas medarbetare i Sverige, Danmark och Finland. Licensen för utbildningen är på tre år.

”Vi vet att dopning förekommer, så det är viktigt för oss att erbjuda vår personal en gedigen och forskningsbaserad utbildning. Att ta detta på allvar handlar om professionalitet, hälsa och säkerhet – både för våra medlemmar och våra medarbetare", säger Johan Westberg.

Pure For Sure är en rörelse som initierats av Professor Arne Ljungqvist Anti-Doping Foundation (PALJF). Stiftelsen är en icke-vinstdrivande organisation vars främsta syfte är att höja kunskapen om doping inom idrotten och samhället i stort. Pure For Sure-rörelsen fokuserar framförallt på att genom olika projekt och en unik utbildningsplattform höja kunskapsnivån och stävja det växande folkhälsoproblemet med avsiktlig och oavsiktlig doping.

www.pureforsure.com