EIT Digital

SkinVision vergroot bereik met Android versie huidkanker app

Press Release   •   Aug 04, 2015 16:15 GMT

Eindhoven, 4 Augustus 2015 –SkinVision, een Nederlandse startup geocached door de EIT Digital Business Accelerator, ontwikkelde een app voor het vroegtijdig opsporen van huidkanker. Naast de iphone versie is de SkinVision app, nu ook geschikt gemaakt voor Android toestellen. De app is vanaf vandaag verkrijgbaar in Google Play voor de Samsung toestellen S4, S5 en S6. Dit wordt snel uitgebreid naar alle beschikbare Android devices.

Met SkinVision kunnen gebruikers foto’s maken van verdachte moedervlekken en deze laten toetsen door de app. Door daarnaast regelmatig de foto’s van deze plekjes in de app te vergelijken valt het snel op als er een verandering optreedt. Veranderingen in vorm, omvang en kleur kunnen namelijk een indicatie zijn voor huidkanker. Het doel is vroegtijdig huidkanker te signaleren en mensen te helpen bij het op tijd en goed voorbereid bezoeken van een dokter. Met de Android versie van de app – naast de al langer bestaande versie voor de iPhone - verwacht SkinVision een twee keer zo grote markt in Europa aan te boren. Android biedt daarnaast veel meer mogelijkheden voor het gebruik van de app.

Diversiteit aan camera’s

Verschillen in soorten camera’s, camerapositie, filter en kleurtemperatuur van de flits vertekenen de foto en dus de analyse van die foto. De stap die SkinVision heeft gemaakt is het afstemmen van de verschillende factoren van de camera van de Samsung apparaten (S4-S6) op de analyse tool van de app. Dit wordt binnenkort ook gedaan voor alle andere Android devices. Dick Uyttewaal, CEO van SkinVision: ‘We hebben alleen al in de afgelopen maand ruim 5.000 aanmeldingen gehad voor de nieuwe Android app. Deze groep hebben we uitgenodigd om de app te testen en daardoor hebben we de Android versie nog beter kunnen maken. We zijn ze hier dan ook erg dankbaar voor. Met deze uitbreiding voorzien we een nog snellere groei van het aantal enthousiaste gebruikers van onze app in Europa en Australië.’

Over SkinVision

SkinVision is een mobiele applicatie die helpt bij het opsporen van melanoom huidkanker en mogelijk in de toekomst ook van andere vormen van huidkanker. Door een foto te maken van een verdacht plekje op de huid en deze te analyseren met behulp van het door SkinVision ontwikkelde algoritme, wordt een advies gegeven. Gebruikers kunnen de foto’s opslaan, vergelijken in de tijd en via de app delen met een dermatoloog of huisarts. De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android (Samsung) in de Appstore of Google Play. Kijk voor meer informatie opwww.skinvision.com

High resolution pictures are available on request.
Pers contact SkinVision:
SkinVision Dick Uyttewaal
Dick.uyttewaal@skinvision.com
+31 (0)6-23420222

Over EIT Digital

EIT Digital is een nieuw innovatie-offensief onder de vlag van het European Institute of Innovation and Technology. De missie van EITDigital is om ICT toptalent te ontwikkelen, behouden en aan te trekken. Een nieuwe generatie kenniswerkers is nodig die de economie een ‘boost’ geeft met entrepeneurial spirit, en creatieve oplossingen. Hiernaast wil EIT Digital, innovatieve oplossingen versneld op de markt brengen.

EIT Digital integreert academisch onderwijs, onderzoek en business development volgens een zogenoemd driehoeksmodel op pan-Europese schaal. In dit driehoeksmodel vindt een interactiviteit plaats van meer dan 60 top ICT spelers en 21 universiteiten in Europa. Tegelijkertijd faciliteert EIT Digital via haar pan-Europese Business Development Accelerator, internationale transfer van technologie, groei van startups en marktintroductie van innovaties.

Het Europese ecosysteem van EIT Digital heeft vaste voet aan de grond in locaties in Stockholm, Berlijn, Trento, Helsinki, Parijs, Eindhoven en London. In EIT Digital Eindhoven is de aandacht voornamelijk gericht op ‘Health en Wellbeing’, business development van startende ICT bedrijfjes, life long learning, de Masterschool en Doctoral School. De Nederlandse locatie is gevestigd op High Tech Campus Eindhoven.

EIT Digital Eindhoven
High Tech Campus 31
5656 AE Eindhoven
Voor meer informatie: http://www.eitdigital.eu/
EIT Digital op Twitter: @EIT_Digital