Truecaller

Svensk nummertjänst levererar resultat för 20 miljoner sökningar i månaden

Press Release   •   Nov 22, 2010 11:17 GMT

Den svenska nummertjänsten och mobilapplikationen TrueCaller har nått en milstolpe. Nyligen har företaget lanserat en uppdatering av TrueCaller och i samband med det en rad nya tjänster. Men vid sidan om nyheten att de nu skapat en egen nummerdatabas som genereras av användarna själva så har även något annat växt fram. Företaget gör nu 20 miljoner nummersökningar per månad.

”Vi är otroligt stolta över den positiva tillväxten och den positiva responsen vi fått från våra användare” säger Alan Mamedi som är en utav grundarna bakom den svenska världstjänsten TrueCaller.

Vill vara bäst i världen på nummersök

Företaget grundades våren 2009 utav två tidigare KTH-studenter, Alan Mamedi och Nami Zarringhalam. Idag är de 12 personer i företaget som dragit till sig serieentreprenörer bakom företag som Mobispine, Icon Medialabs och Pricerunner. Tillsammans har de för avsikt att bli bäst i världen på nummersök.

”Det är ett väldigt underskattat område och i många delar av världen är den informationen inte tillgänglig för allmänheten” säger Nami Zarringhalam, Alan Mamedi instämmer och fyller i ”Det gör vardagen så mycket enklare och det vet vi redan här i Norden”. Eftersom nummersökresultaten i stora delar av världen varit för dålig så vill man nu alltså introducera en global nummerdatabas som användarna själva genererar. I samband med detta har alltså nummersökningarna ökat markant och tjänsten har börjat få en betydande användarbas även i Asien och USA där publik information om namn och nummer är väldigt knapphändig och skyddas med näbbar och klor av operatörer.

”Vi är otroligt stolta. Tillsammans med våra användare kommer vi att göra livet enklare för miljontals mobilanvändare världen över.” säger Nami Zarringhalam avslutningsvis.

Pressmaterial finns på följande länk:

http://www.truecaller.com/?p=press

Om TrueCaller

TrueCaller identifierar namn och adress på inkommande samtal från okända nummer samtidigt som det ringer; När det ringer och TrueCaller upptäcker att numret inte redan finns sparat i användarens telefonbok görs ett litet uppslag och genast presenteras resultatet med namn och adress på den som ringer. Applikationen finns även i en version med manuella nummeruppslag, samtals filter samt automatiska kontaktboks -uppdatering till iPhone.

Om expansionen

Tjänsten TrueCaller har uppmärksammats i stora internationella medier och har varit nummer ett på iPhone App Store i hela skandinavien. Idag har tjänsten över 500 000 användare som utför över 20 miljoner sökningar per månad. Av dessa är ca 1/3 Europeiska, 1/3 Amerikanska och 1/3 Asiatiska användare. Applikationen finns tillgänglig för mobiltelefoner baserade på Android, Windows Mobile och Symbian plattformerna och fungerar i över 25 länder.

Mer information om TrueCaller (truecaller.com):

True Software Scandinavia AB
Heleneborgsgatan 9
11731 Stockholm

Sweden

Contact person:
nami.zarringhalam (a_t) truecaller.com
phone  +46 73 669 39 89