Truecaller

Svensk nummertjänst presenterar framtidens nummerpresentatör - Visar bild på personen som ringer dig

Press Release   •   Feb 09, 2011 14:37 GMT

Svensk nummertjänst presenterar framtidens nummerpresentatör

De svenska entreprenörerna bakom tjänsten TrueCaller presenterade idag en ny funktion för den mobila nummerpresentatörtjänsten. TrueCaller har sedan 1 ½ år tillbaka arbetat med att förmedla information till sina användare från katalogtjänster världen över. Idag har TrueCaller redan över 800 000 användare som gör mer än 35 miljoner nummeruppslag i månaden. Användare av TrueCaller har tidigare vid nummeruppslag kunnat se namn och adress till ett nummer. Men nu, med den nya funktionen, kan användarna även se en bild på personen. Något som TrueCaller är först i världen med att kunna erbjuda.

 

En bild säger mer än tusen ord

Enligt grundarna Alan Mamedi och Nami Zarringhalam är denna utveckling en logisk expansion inom området.

”Vi försöker hela tiden jobba med innovativa vinklar på de problemområden vi ser och det är ett oerhört vanligt problem att inte kunna associera namn och nummer till personer, även om man har en adress. Genom att utföra väl definierade användarundersökningar har vi kommit fram till att bästa sättet att fylla i luckan för denna association är att ta hjälp av bilder”

Grundarna bakom tjänsten insåg i ett tidigt skede att denna problematik kunde lösas med en enkel sökning på Facebook. Alan och Nami tog då fram en egen intelligent metod för att med väldigt stor säkerhet kunna söka upp rätt bild på en person.

Från och med idag kan alltså TrueCaller erbjuda en bild på tusentals uppslag. Tusentals som på sikt kommer bli miljontals!

TrueCaller identifierar namn och adress på inkommande samtal från okända nummer samtidigt somdet ringer; När det ringer och TrueCaller upptäcker att numret inte redan finns sparat i användarenstelefonbok görs ett snabbt uppslag och genast presenteras resultatet med namn och adress på densom ringer. Applikationen finns även i en version med manuella nummeruppslag, samtals filter samtautomatiska kontaktboks -uppdatering till iPhone.

Tjänsten har uppmärksammats i stora internationella medier och har varit nummer ett på iPhone AppStore i hela skandinavien. Idag har tjänsten över 800 000 användare som utför över 35 miljonersökningar per månad. Av dessa är ca 1/3 Europeiska, 1/3 Amerikanska och 1/3 Asiatiska användare.

Applikationen finns tillgänglig för mobiltelefoner baserade på Android, Windows Mobile och Symbianplattformerna och fungerar i över 25 länder.

Mer information om TrueCaller (truecaller.com):

True Software Scandinavia AB

Wittstocksgatan 6

115 24 Stockholm

Sweden

Contact person: nami.zarringhalam@truecaller.com

phone: +46 73 669 39 89

presskit: http://www.truecaller.com/?p=press