Planetaire AB

Sverige från sin bästa sida

Press Release   •   Feb 07, 2013 22:29 GMT

Pressmeddelande från Your pilot your country Ltd, England
8 februari 2013
tema: Sverige, Turism
ref 016


[början]

Sverige från sin bästa sida

Dokumentären “Vingar över Sverige” skall vara den första i ett internationellt koncept som heter Your pilot, your country. Fyra unga svenska segelflygpiloter, tre män och en kvinna, ska slåss om chansen att vara den blågula representanten i en världscup tävling som håller på att ta form. Under deras träning, flyger de  kors och tvärs över landet. Resultatet kommer att bli ett enastående dokument om Sverige, framförallt filmat ovanifrån, och kommer att visas både i Sverige och i mer än femtio länder.

Dokumentären kommer att bestå av tre avsnitt där värdnationen får möjlighet att visa upp vackra turistmål och utvalda insatser inom miljö- och hållbarhetsfrågor. Samtidigt skildras elitpiloternas segelflygarkonst på ett storslaget, vackert och spännande sätt.  

Projektledare Anthony McQuiggan och den erfarne flygfotografen och -filmaren Peter Degerfeldt har vänt sig till det nya fenomenet crowdfunding för att finansiera första steget i projektet. Detta innebär bl.a. att gemene man kan satsa på projektet på Kickstarter.com och har då möjligheten att ge tips på vilka platser och landmärken som borde främjas i dokumentären.

Länken till projektet på Kickstarter: http://kck.st/XOasHM

[slut]

- Länk till pdf: http://planetaire.com/downloads/doc/Ref010_SverigeTurism.docx.pdf

 

Mediakontakter:
Ulrika Håkansson – uh@vingaroversverige.com
Mario Hytten, VD Planetaire AB – mh@planetaire.com

Bildsupport:
Ken Robinson, Head of Content – ken.robinson@planetaire.com


  • Projektet som helhet heter Your pilot, your country (YPYC). Sviten av dokumentärserier börjar med Vingar över Sverige och målet med projektet är dels att öka intresset för segelflygning och flygsport, dels att lyfta fram miljö- och hållbarhetsfrågor i tjugo länder runt om i världen. YPYC ska supporta och sålla fram piloter till Skyrace World Cup
  • Planetaire är ett svenskt företag som står bakom Skyrace World Cup. De ligger också bakom filmen Sailplane Grand Prix in the Andes – filmatiseringen av 2010 års upplaga av FAI Gliding world championship i Santiago, Chile. Filmen finns tillgänglig på DVD och Blue Ray.
  • Kickstarter är ett New York-baserat privat företag som tillhandahåller webb-verktyg för att driva insamlingskampanjer via crowd-funding för kreativa projekt. www.kickstarter.com
  • Länken till projektet på Kickstarter: http://kck.st/XOasHM
Länk till bilder:https://picasaweb.google.com/103008658953257650717/Vingaroversverige?authkey=Gv1sRgCILl2pa43rfdNA