Truecaller

True Software Scandinavia AB har nu över 100 000 användare

Press Release   •   Jan 21, 2010 08:53 GMT

TrueCaller presenterar idag att man nu har över 100 000 användare som tillkommit från över hela världen sedan starten augusti 2009. Den största användarbasen kommer från Asien och USA som tillsammans täcker in hela 40% av den totala användarbasen.


Tidigare har företaget integrerat populära och unika funktioner som flitigt använts så som att automatiskt uppdatera sin Twitter när man pratar i telefon samt att via ett enkelt knapptryck uppdatera hela användarens telefonbok med saknad information om kontakter så som adresser. Nu lanserar företaget ytterligare två nya funktioner.

Företagsanvändare kan nu på ett enkelt sätt skapa ett filter för hur ett telefonnummer skall formateras innan en sökning görs. Verktyget är speciellt anpassat för användare bakom företagsväxlar som lägger till olika anknytningsnummer vid inkommande samtal. Filtreringsverktyget är ett webbgränssnitt som nås via produkthemsidan, Truecaller.com.

En annan nyhet är att TrueCaller nu visar vilken ort det inkommande samtalet tillhör om den inte skulle hitta specifik information om den som ringer. Med detta komplement får användaren alltid värdefull information om vem som ringer.

TrueCaller identifierar namn och adress på inkommande samtal från okända nummer samtidigt som det ringer; När det ringer och TrueCaller upptäcker att numret inte redan finns sparat i användarens telefonbok görs ett litet uppslag och genast presenteras resultatet med namn och adress på den som ringer. Applikationen finns tillgänglig för mobiltelefoner baserade på Android, Windows Mobile och Symbian Series 60 plattformerna och fungerar i över 25. Applikationen finns även i en version med manuella nummeruppslag och automatiska kontaktboks -uppdatering till iPhone.