Truecaller

Truecaller tar in 120 miljoner från Sequoia Capital - Yelp ny partner

Press Release   •   Feb 07, 2014 07:00 GMT

Truecaller tar in 120 miljoner SEK från en investerargrupp ledd av Sequoia Capital och ingår partnerskap med Yelp

120 miljoner SEK investeras i Truecaller av investerargrupp ledd av Sequoia Capital

Partnerskap med stadsguiden Yelp gör det enkelt för Truecallers 45 miljoner användare att hitta företagsnummer runtom i världen samt identifiera vilket företag som ringer

Stockholm den 7 februari 2014 – Truecaller, världens största nummersöktjänst, meddelar idag att en investerargrupp ledd av Sequoia Capital investerar 120 miljoner SEK i bolagets B-runda. I investerargruppen ingår även de befintliga investerarna Open Ocean Capital,  styrelseordförande Stefan Lennhammer samt en välkänd privat investerare från Silicon Valley. Utöver detta ingår Truecaller i ett djupare samarbete med den världstäckande stadsguiden Yelp från USA.

Truecaller är bland de mest spännande applikationerna inom den snabbväxande smartphonemarknaden då tjänsten hjälper användare att ta reda på vem som ringer och att effektivt undvika oönskade samtal. Vår satsning ger Truecaller möjligheten att ytterligare växa sin användarbas och därmed ge ännu fler människor möjlighet att kommunicera med vem de vill, när de vill, säger Shailesh Lakhani, Sequoia Capital, ny styrelsemedlem i Truecaller.

Truecaller adderar Yelp-integration i ny uppdatering

Det djupare samarbetet med Yelp innebär att användare kan hitta miljontals företagsnummer till användarrecenserade verksamheter över hela världen samt se Yelp-betyg direkt i Truecaller. Integrationen kombinerar Truecallers egen sökmotor, som hittar människor och identifierar nummer, med Yelps användargenererade betygsättningar och bilder. Som en del av företagets outtröttliga arbete med att förbättra tjänsten integreras Yelps data som en del av den nya uppdateringen för Android, iOS och inom kort även till Windows Phone.

Uppdateringen innehåller även nya sociala funktioner som gör det ännu enklare att uppdatera kontakter och en funktion som föreslår "personer du kanske känner." Partnerskapet med Yelp är ett led i ett större samarbete som Truecaller ingick med Twitter för ett par månader sedan som gjorde det möjligt för Truecaller-användare att twittra och följa andra Twittrare direkt i Truecaller-appen.

”2013 var ett fantastiskt år för Truecaller och vårt senaste partnerskap med Yelp skapar nu ett ännu större mervärde för våra användare runt om i världen. Med Sequoia får vi nu en utav världens starkaste investerare för att fortsätta vår globala expansion och det ser vi som en fantastisk milstolpe i företagets historia.”, säger Truecallers medgrundare och VD, Alan Mamedi.

För att delta i Truecallers växande community kan du ladda ner appen gratis på populära plattformar som iOS, Android, Blackberry, Windows Phone och Symbian.

Om Truecaller

Truecaller är världens största nummersöktjänst dedikerad till att hjälpa användare att kommunicera med vem de vill, när de vill. Truecaller utvecklas ständigt av ett dynamiskt community som består av över 45 miljoner användare. Tillsammans med communityt upprätthålls hängivet användarnas integritet genom att samla in information som bland annat identifierar spamsamtal och verifierar användare. Truecaller grundades 2009 av Nami Zarringhalam och Alan Mamedi och har sitt huvudkontor i Stockholm. Truecaller är tillgänglig på alla uppkopplade enheter och på webben. För mer information besök www.truecaller.com.

Om Sequoia Capital

Indiska Sequoia Capital förvaltar för närvarande fonder med ett värde på nära 1,4 miljarder dollar. Företaget har en långsiktig syn på investeringar och intar en aktiv roll som partner, vilket skapar mervärde för entreprenörer, affärsfamiljer och ledningsgrupper.

Sequoia Capital har varit en tidig investerare i företag som Apple, Instagram, Dropbox, Google, Linkedin, Oracle, Yahoo, YouTube och Zappos. Sequoia Capital har team i USA, Kina, Indien och Israel. För mer information, besök www.sequoiacap.com.