Truecaller

Twitter i samarbete med svenska Truecaller

Press Release   •   Dec 12, 2013 09:30 GMT

- för utökad användarbas och mer nätverkande i Indien

Stockholm den 12 december 2013 – Truecaller, världens största nummersöktjänst, meddelar idag att de ingått ett unikt samarbete med den sociala nätverkstjänsten Twitter. Samarbetet innebär att Truecallers indiska användare kommer att kunna se om ett telefonnummer är kopplat till ett Twitter-konto och erbjudas möjligheten att tweeta eller följa personen som ringt, direkt via Truecaller-appen. Detta är ett helt nytt sätt att göra innehåll från Twitter tillgängligt, och innebär en starkare social upplevelse för miljontals Truecaller-användare.

Truecallers samarbete med Twitter är ytterligare ett steg i Truecallers arbete med att hjälpa människor att kommunicera med vem de vill, när de vill. Twitter-integrationen innebär att användarnas upplevelse blir mer dynamisk oavsett med vem, eller hur man väljer att kommunicera – via en tweet eller ett samtal.

”Vårt samarbete med Twitter är en enastående möjlighet att utveckla Truecaller och ger våra användare ett kraftfullt socialt element. Har en indisk Truecaller-användare ett missat samtal kan användaren nu, tack vare Twitter-integrationen, omedelbart tweeta till det Twitter-konto som telefonnumret är kopplat till. För våra användare i Indien är denna funktion oerhört värdefull då man ständigt letar efter kommunikationsalternativ som är snabba, kostnadsfria och pålitliga”, säger Alan Mamedi, VD och medgrundare av Truecaller.

Truecaller är en gratisapp som för närvarande finns för iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone, Nokia och Symbian-mobiler. Med Truecaller kan du kontrollera hur dina kontaktuppgifter delas och hur du vill att andra ska kontakta dig. Detta görs genom att skydda din mest personliga accessoar (din mobiltelefon) och eliminerar irritationen av oönskade samtal, samtidigt som du blir mer tillgänglig för personer du vill ska höra av sig.

Dagens lansering ligger i linje med Truecallers vision att hjälpa sitt community att knytas samman, utöka sina användares befintliga nätverk, samt att hjälpa sina användare att nå ut till andra människor på nya spännande sätt.

Pressmaterial: Bilder och logga

Om Truecaller

Truecaller är världens största nummersöktjänst dedikerad till att hjälpa användare att kommunicera med vem de vill, när de vill. Truecaller utvecklas ständigt av ett dynamiskt community som består av över 40 miljoner användare. Tillsammans med communityt upprätthålls hängivet användarnas integritet genom att samla in information som bland annat identifierar spamsamtal och verifierar användare. Truecaller grundades 2009 av Nami Zarringhalam och Alan Mamedi och har sitt huvudkontor i Stockholm. Truecaller är tillgänglig på alla uppkopplade enheter och på webben. För mer information besök www.truecaller.com.