Truecaller

Unik mobilapplikation uppdaterar din telefonbok

Press Release   •   Dec 07, 2009 20:37 GMT

Med nya TrueCaller kan sociala användare få sin twitter status automatiskt uppdaterad och på så sätt visa hela världen vem han/hon pratar i telefon med –precis just nu. ”Detta är en unik och rolig funktion som vi är väldigt nyfikna att se användningen av. Det är också det första av våra planerade sociala integrationer för TrueCaller”, berättar Nami Zarringhalam, medgrundare och en av entreprenörerna bakom TrueCaller. Denna typ av status notifieringar men också mer affärsinriktade kommer också att erbjudas till företag av TrueCaller.

[BILDBESKRIVNING FINNS I PÅ www.truecaller.com/download/docs/Truecaller_v120_release_v4sv.pdf]

En annan unik funktion är att TrueCaller nu kan uppdatera alla dina existerande kontakter i din telefon, genom att lägga till ytterligare information så som adress, ort och postnummer, den information som du alltid velat ha men inte aldrig haft tid att fylla i själv.

TrueCaller’s undersökning visar att bara 2% av alla kontakter i kontaktboken normalt innehåller adressuppgifter. Ändå uppger 87% av alla förfrågade användare att de vid ett eller flera tillfällen önskat att de hade denna information. Den vanligaste orsaken till att användare inte fyller i informationen när kontakten skapas är att det tar för lång tid att manuellt fylla i uppgifterna.

“Men den nya funktionen hjälper TrueCaller användaren att öka värdet och användbarheten av de redan sparade kontaktuppgifterna” säger Alan Mamedi, medgrundare och en av entreprenörerna bakom TrueCaller.

Om TrueCaller

TrueCaller identifierar namn och adress på inkommande samtal från okända nummer samtidigt som det ringer; När det ringer och TrueCaller upptäcker att numret inte redan finns sparat i användarens telefonbok görs ett litet uppslag och genast presenteras resultatet med namn och adress på den som ringer. Applikationen finns tillgänglig för mobiltelefoner baserade på Android, Windows Mobile och Symbian Series 60 plattformerna och fungerar i över 25. Applikationen finns även i en  version med manuella nummeruppslag och automatiska kontaktboks -uppdatering till iPhone.

Ladda hem pressreleasen i PDF på följande adresser:

Svenska:
www.truecaller.com/download/docs/Truecaller_v120_release_v4sv.pdf

Engelska:
www.truecaller.com/download/docs/Truecaller_v120_release_v4en.pdf

För mer information om TrueCaller och pressbilder, vänligen besök www.truecaller.com/?p=press

Kontaktperson:
Alan Mamedi
alan.mamedi@truecaller.com
+46(0)704-506210