Bauer Hockey

Bauer Hockey signar femårsavtal med Brynäs IF - vill göra hockey till en sport för alla

Press release   •   May 26, 2014 14:13 UTC

I dagarna signades avtalet mellan Bauer Hockey och Brynäs IF som inte bara förnyar utan också utökar samarbetet. I det nya huvudpartneravtalet, som sträcker sig över fem år, fortsätter Bauer Hockey som officiell hockeyleverantör av utrustning till Brynäs IF och kliver också in som huvudpartner för Brynäs IF och deras verksamhet En bra start.  

– Att ha världens främsta hockeyleverantör som huvudpartner känns naturligtvis oerhört bra. Det är också en garant att vi kan hålla högsta nivå på utrustningssidan. Det känns oerhört viktigt för Brynäs IF att ha med sig Bauer i vårt fortsatta arbete för att vara en toppklubb i Sverige, och i framtiden även kunna vara med och utmana i Europa, säger Johan Cahling vice klubbdirektör Brynäs IF.

I och med det nya avtalet blir Bauer Hockey även huvudpartner till verksamheten En bra start. Verksamheten syftar till att stötta eldsjälar och ledare att skapa roliga och lekfulla aktiviteter för barn och ungdomar på deras hemmaplan, och kommer även arbeta för att få ut ungdomar i jobb. Liknande satsningar har tidigare gjorts utanför Sverige, men samarbetet mellan UNICEF och Brynäs IF är det första med hockeysporten i fokus.

– Vi är mycket glada över det förnyade och utökade samarbete med Brynäs IF. Det är en anrik förening med mycket hjärta och lång tradition. Vi ser fram emot en fortsätt spännande resa tillsammans med dem, både på och vid sidan av isen. Barnen och barns möjligheter till en bra uppväxt ligger oss varmt om hjärtat. Det ska bli mycket intressant att se vad vi tillsammans med Brynäs IF kan åstadkomma för att fler barn ska få en bra start och en möjlighet att ta del av sporten hockey, säger Marcus Johnsson, Marketing Manager Europe Bauer Hockey.

Som en del av verksamheten En bra start har Brynäs IF under våren drivit pilotprojektet Hockey för alla tillsammans med Aktivitetscentret Rapatac. Barnen har en gång i veckan kommit till Läkerol Arena för att prova på att åka skridskor och spela ishockey. Utrustning och skridskor får barnen låna på plats. Där Bauer blir en viktig partner i det fortsatta arbetet. 

– Bauers inträde som ny huvudpartner till Brynäs IF är en mycket glädjande nyhet. Tack vare initiativ som En Bra Start och samarbeten som detta kan många barn få den hjälp och det stöd de behöver och har rätt till, säger Per Westberg, Vice Generalsekreterare, UNICEF Sverige.

– Vi brinner för ishockey, men hockeyn ses idag av många som en dyr och farlig sport. Genom att ingå i samarbetet med Brynäs IF vill vi göra ishockey tillgängligt för alla och skapa en positiv bild av spelet där ögonblick skapas och delas genom alla åldrar. Ålder, kön eller vilket land du kommer från ska inte vara ett hinder för att ta del av sporten, säger Marcus Johnsson.

För ytterligare information, kontakta:
Marcus Johnsson, Marketing Manager Europe, Bauer Hockey, på tel. 076-610 112
Johan Cahling, vice klubbdirektör, Brynäs IF, på tel. 070-269 99 27


Bauer Hockey is the world’s most recognized designer, marketer and manufacturer of hockey equipment. Founded in Kitchener, Ontario in 1927, Bauer Hockey developed the first skate with a blade attached to a boot, forever changing the game of hockey. Since then, Bauer Hockey has continued to develop the most sought after products in the industry, including the widely successful SUPREME®, NEXUS®  and VAPOR® lines of products. Bauer Performance Sports Ltd., the parent company of Bauer Hockey, is a publicly-traded company on the Toronto Stock Exchange whose affiliates market products under the BAUER, MISSION, MAVERIK, CASCADE, INARIA and COMBAT brand names.    For more information, visit Bauer Hockey’s website at www.BAUER.com