Mentimeter

Way Out West tar interaktionen med besökarna till en ny nivå med hjälp av Mentimeter

Press Release   •   Aug 11, 2015 14:54 GMT

Under årets Way Out West inleder Luger ett samarbete med Mentimeter för att interagera med sina besökare i realtid på ett nytt och roligt sätt. Musikfestivalen ger i år besökarna möjligheten att få tycka till i realtid under festivalens gång med hjälp av den mobila tjänsten Mentimeter.

Festivalbesökarna kommer under festivalens gång få svara på frågor via Way Out Wests mobilapplikation. Besökarna kommer få tycka till genom att svara på frågor om både Way Out West och livets små och stora frågor i allmänhet. Resultaten kommer även att visas i realtid för att öka både transparens och engagemang. Tekniken står det svenska start-upföretaget Mentimeter för.

– Det är otroligt roligt att samarbeta med Luger och Way Out West som är så pass öppna för att ta in nya kreativa tekniklösningar och att de faktiskt vågar fråga och engagera sina besökare i deras arbete på riktigt. Att jobba med en så medveten partner och få bidra med att visa dem och publiken hur deras olika ställningstagande uppfattas i realtid känns fantastiskt kul, säger Donna Hanafi, Marknads- och tillväxtchef på Mentimeter.

I år är det första året som en av Europas bästa musikfestival, Way Out West använder den mobila röstningstjänsten Mentimeter som officiell leverantör. Mentimeter har idag kunder i över 40 länder som använder tjänsten för att engagera och interagera publik- och mötesdeltagare. Genom att rösta live med mobilen kan alla göra sin röst hörd och mer insiktsfulla beslut kan tas på ett roligt sätt.

– För första gånger kan vi i realtid få reda på vad våra besökare tycker och vilka frågor de brinner för, genom Mentimeter kan vi skapa en närmre relation med våra besökare. Vi valde att samarbeta med Mentimeter eftersom de även tydligt tagit ställning i viktiga frågor som jämställdhet inom teknikbranschen och för att de har en grym produkt, säger Ingrid Lundberg, Partnership marketing manager på Luger/Live Nation.           

För ytterligare information:

Mentimeter: Donna Hanafi, Marknads- och tillväxtchef, 070-734 79 17 donna@mentimeter.com
Luger/Way Out West: Joakim Skoglund, Presschef, 070-632 02 24 joakim@luger.se
Se även www.mentimeter.com/wow och www.wayoutwest.se

Om Mentimeter

Mentimeter är ett webbaserat verktyg med kunder i över 40 länder som använder tjänsten för att engagera och interagera med publik- och mötesdeltagare på ett roligt och interaktivt sätt. Mentimeter möjliggör att mötet mellan en till flera blir roligare, mer engagerande och effektivt. Det är roligt att använda, lätt att komma igång och du får konkreta resultat som du kan använda för att ta dig framåt.