Yubico

Yubico ger säker åtkomst till webbplatser och CMS

Press Release   •   Dec 13, 2011 11:00 GMT

PALO ALTO, Kalifornien och STOCKHOLM, Dec. 13, 2011 – Som framstående leverantör av enkla och säkra lösningar för identitetsskydd på Internet, hjälper svensk-amerikanska Yubico framgångsrikt webbplatser och publiceringsverktyg (Content Management Systems) med lösningar för ökad säkerhet. Frobbit! är en av flera europeiska tjänsteleverantörer som implementerat Yubicos innovativa autentiseringslösningar för säker login till bland annat Wordpress.

Svagheten med traditionella lösenord blir tydligare och efterfrågan på säkrare inloggningstekniker fortsätter att växa i takt med ökade stölder av identiteter på nätet. Samtidigt har höga kostnader och komplexitet hitills begränsat användandet av bättre säkerhetslösningar för e-tjänster.

Med Yubicos innovationer YubiKey, YubiCloud och YubiHSM kan en webbplats med obegränsat antal användare integrera stöd för tvåfaktorsautentisering på mindre än en timme och utan kostnad för webbplatsen. YubiKey är en liten USB-sticka som förenklar processen med att logga in med engångslösenord. YubiCloud är en gratis autentiseringstjänst som webbplatser enkelt kan integrera för att deras användare skall kunna logga in säkert med YubiKey. YubiClouds servrar är säkrade med YubiHSM (Harware Security Module) som skyddar YubiClouds autentiseringsservrar från intrång, liknande det som tidigare i år drabbade RSA.

YubiKey är en praktiskt taget oförstörbar USB-nyckel som lätt får plats på en nyckelring. Den fungerar på alla datorer och plattformar utan att användaren behöver installera någon klientprogramvara eftersom YubiKeyn är ett USB-tangentbord. Den svenska uppfinningen, som idag har mer än en miljon användare runt om i världen, säljs på Yubicos hemsida. Med öppen källkod har YubiKeyn integrerats med de ledande open source CMS-projekten, bland annat Wordpress och Drupal. Frobbit!, en svensk tjänsteleverantör (ASP), har framgångsrikt integrerat YubiCloud för att ge personal och kunder enkel och säkert åtkomst till Frobbit!s webbplats baserad på Wordpress.

"Vi på Frobbit! tar våra kunders säkerhet på allvar. Med hjälp av ett Wordpress-plugin for YubiKey och webb-API:er till YubiClouds autentiseringstjänst var YubiKeyn lätt att integrera i vår webbplats infrastruktur", säger Eva Frölich, vd på Frobbit! "Efter att ha använt YubiCloud-tjänsten i 6 månader har vi haft 100% upptid, en minimal kostnad och låga supportinsatser. Dessutom uppskattar våra kunder att YubiKeyn är så enkel att använda."

Besök yubico.com/YubiKey för mer information.

Om Yubico
Yubico är den ledande leverantören av enkla och säkra identitetsskydd på Internet. Företagets huvudprodukt, YubiKey, kombinerar unik USB-hårdvara med öppen källkod. Mer än en miljon användare i 100 länder använder YubiKey för skydda sina digitala identiteter, med tvåfaktorsautentisiering till nätverk, datorer och webbtjänster. Yubicos kunder sträcker sig från enskilda Internetanvändare till e-myndigheter och Fortune 500-företag. Företaget grundades 2007, är privatägt med kontor i Kalifornien, Sverige och Storbritannien. För mer information, besök yubico.com.