Press release -

OpusCapitan ja Analysten yritysjärjestely

  • OpusCapita irrottaa Cash Management -liiketoimintayksikkönsä.
  • Cash Management -liiketoimintayksikkö siirtyy Providence Strategic Growth -pääomasijoitusyhtiön muodostamaan uuteen yhtiöön.
  • Uusi yhtiö ostaa Analysten, mikä luo pohjoismaisen Cash Management -ratkaisujen edelläkävijän.
  • Analysten nykyisestä omistajasta, Verdanesta, tulee uuden yhtiön vähemmistöomistaja, samoin yhtiön operatiivisesta johdosta.

OpusCapita Solutions Oy (OpusCapita) on ilmoittanut tänään, että sen omistaja, Providence Strategic Growth (PSG), osa maailmanlaajuisesti johtavaa varainhoitajaa Providence Equity Partner -pääomasijoitusyhtiötä, on tehnyt suomalaisen maksuliikenteen ja kassanhallinnan sovelluksiin erikoistuneen Analyste International Oy:n (Analyste) kanssa sopimuksen, jonka seurauksena OpusCapitan Cash Management -liiketoiminta siirtyy perustettavalle yhtiölle, joka ostaa Analysten koko liiketoiminnan.Yritysjärjestelyn myötä Pohjoismaihin syntyy johtava Cash Management -ratkaisuihin keskittynyt yhtiö. Kaupan ehtoja ei julkisteta.

OpusCapita on jo saanut tarvittavat viranomaishyväksynnät Cash Management -liiketoimintayksikön irrottamiseksi muusta yhtiöstä.

Uuden yhtiön enemmistöomistajaksi tulee PSG ja vähemmistöomistajiksi tulevat Analysten pääomistaja, pohjoismaisiin kasvuyrityksiin sijoittava pääomasijoittaja Verdane sekä yritysten toimiva johto.

Uusi yhtiö tarjoaa skaalautuvia, ketteriä ja joustavia pilvipohjaisia software-as-a-service (SaaS)-ratkaisuja noin 2300 asiakkaalle, jotka ovat kansainvälisiä konserneja, julkisen sektorin organisaatioita sekä pk-yrityksiä, ja joilla on toimintaa yli 100 maassa. Yhtiön tarjoamien ratkaisujen avulla asiakkaat voivat parantaa kassavirran seurantaa ja sen ennustettavuutta, virtaviivaistaa ja tehostaa taloushallinnon prosessejaan sekä varmistaa hyvän hallintotavan mukaisten taloushallinnon prosessien ja käytänteiden toteutumisen.

Liiketoimintojen yhdistäminen vauhdittaa uusien palvelujen kehittämistä ja luo kehitysmahdollisuuksia yhtiön henkilöstölle. Uudella yhtiöllä tulee olemaan tarvittavat resurssit toimia kansainvälisillä Cash Management -markkinoilla ja sillä on hyvät edellytykset vastata asiakkaiden yhä vaativimpiin tarpeisiin.

Uusi yhtiö työllistää yli 140 asiantuntijaa, joista pääosa toimii Helsingissä ja Tampereella. Yhtiöllä on toimipisteet myös Tukholmassa, Torunissa Puolassa ja Chandigarhissa Intiassa.

”On innostavaa yhdistää voimat OpusCapitan Cash Management -tiimin kanssa ja luoda kansainvälinen vahva tekijä ratkaisualueellemme. Yhdistyminen nostaa meidät uuteen kokoluokkaan sekä vahvistaa osaamistamme ja kasvattaa kykyämme toimia aktiivisesti markkinoilla. Niitä tarvitsemme voidaksemme tarjota eturivin ratkaisuja asiakkaille, joiden liiketoiminnan kehittäminen edellyttää entistä älykkäämpiä ratkaisuja”, sanoo uuden yhtiön toimitusjohtajaksi nouseva Analysten toimitusjohtaja Mikko Soirola.

”Taloudellisen tiedon määrä kasvaa ja monipuolistuu, mikä avaa meille merkittäviä innovointimahdollisuuksia. Uskomme, että uusi yhdistelmä antaa meille vahvan perustan tarjota entistä parempia SaaS-palveluja. On mielenkiintoista päästä yhteisvoimin palvelemaan asiakkaita, henkilöstöä ja muita sidosryhmiämme,” sanoo OpusCapitan Cash Management -liiketoimintayksikön johtaja Jukka Sallinen, joka siirtyy uuden yhtiön varatoimitusjohtajaksi.

Yritysjärjestely odotetaan saatavan päätökseen heinäkuun loppuun mennessä.

Lisätietoja:

Analyste: Mikko Soirola, toimitusjohtaja, (tavoitettavissa tänään klo 13.00 – 16.00)
puh. + 358 40 703 0553, sähköposti: mikko.soirola@analyste.com

OpusCapita: Patrik Sallner +358 40 544 3441, patrik.sallner@opuscapita.com

Providence: Conrad Harrington tai Giles Bethule, Sard Verbinnen & Co. (englanniksi)
Puh. + 44 7912 647 473 ja + 44 7761 385 365, sähköposti: Prov-SVC@sardverb.com

Verdane: Iikka Moilanen, puh. + 358 40 768 8639, sähköposti: iikka.moilanen@vedane.com

Taustatietoa toimituksille:

Analyste tarjoaa maksuliikenteen ja kassanhallinnan järjestelmiä pienille, keskisuurille ja suurille yrityksille globaalisti. Yhtiön ratkaisuvalikoima perustuu laajaan kokemukseen ja pohjoismaiseen eturivin osaamiseen sekä modulaarisiin, pilvipohjaisiin ja plug & play -ratkaisuihin, jotka on räätälöity asiakkaan tarpeisiin.

OpusCapita mahdollistaa asiakkaiden nopeat ja turvalliset osto- ja maksutapahtumat sekä reaaliaikaisen tilannetiedon. OpusCapitan asiakkaat käyttävät yrityksen ratkaisuja hankinnasta-maksuun -prosesseissaan (source-to-pay) ja kassanhallinnassa sekä sovellusten välisessä tiedonvaihdossa. OpusCapita käsittelee verkostossaan satoja miljoonia sähköisiä transaktioita vuosittain.

Providence Strategic Growth (PSG) on osa Providence Equity Partners -yritystä. PSG, joka on perustettu vuonna 2014, on erikoistunut ohjelmisto- ja teknologiavetoisten palveluyritysten kasvupääomainvestointeihin.

Providence on toimialakohtaisen pääomasijoittamisen edelläkävijä, jonka visiona on rakentaa teollisuuden asiantuntijoidensa avulla hyville yrityksille kestävää lisäarvoa. Perustamisensa (vuonna 1989) jälkeen Providence on sijoittanut yli 200 yritykseen ja on kasvanut mediakentän, viestintäalan, koulutussektorin ja informaatioteollisuuden johtavaksi pääomasijoittajaksi. Providencen pääkonttori sijaitsee Bostonissa, Yhdysvalloissa ja yhtiöllä on toimipisteet myös Kansasissa ja Lontoossa.
Lisätietoa PSG:stä osoitteessa https://www.provequity.com/private-equity/psg ja lisätietoja Providencestä osoitteessa www.provequity.com

Verdane on kasvuyhtiöihin erikoistunut pääomasijoittaja, joka auttaa Pohjois-Euroopassa toimivia kasvuhakuisia teknologiayhtiöitä kansainvälisen kasvun vaiheissa. Verdane käynnisti sijoituksensa Pohjois-Euroopassa vuonna 2003 ja on vuonna 2018 laaditun rahastostrategiansa mukaisesti keskittynyt suoriin sijoituksiin. Verdane on sitoutunut kahdeksan rahastonsa ja 1,8 miljardin euron sijoitusten kautta yli 120 teknologiayritykseen, jotka tuottavat teollisuuden ja kuluttajamarkkinoiden internet-, energia-, resurssitehokkuus- ja ohjelmistopalveluita. Verdanen sijoitussalkkuun kuuluu alojensa johtavia yrityksiä kuten Desenio, EasyPark, Farmasiet, MatHem ja momox. Verdane on runsaan 50 asiantuntijansa voimin sitoutunut toimimaan yrityksen kasvun kumppanina Pohjois-Euroopassa. Veradanen toimipisteet sijaitsevat Berliinissä, Kööpenhaminassa, Helsingissä, Lontoossa, Oslossa ja Tukholmassa.
Lisätietoa osoitteessa www.verdane.com

Topics

  • Finance

Categories

  • cashmanagement
  • opuscapita
  • analyste

Analyste offers market-leading cash management & treasury solutions to SME’s and large enterprises, globally. Our extensive experience and long-established Nordic tradition of excellence is supported by a wide range of modular, on-demand, plug & play solutions tailored to meet individual business needs.

No contractual lock-ins, rapid onboarding and zero footprint SaaS solutions bring simplicity and transparency to private and public sector organisations who rely on Analyste to streamline and improve cash management and treasury process efficiency.

For more information, contact: sales@analyste.com

Contacts

Anna-Lisa Natchev

Press contact Head of Sales and Marketing Sales and Marketing +358504130704

Anne-Marie Rice

Press contact Market Strategy +44(0)778 6363 120