Press release -

​4800 elever i Norrtälje kommun får ett modernt, pedagogiskt skolbibliotek från Axiell Education

Elever i Norrtälje kommer nu kunna strömma eller ladda ned böcker och därmed bättre utnyttja skolans resurser för att främja läsande och lärande.

Norrtälje kommun samarbetar med Axiell och investerar i läsande och lärande genom att välja skolbibliotekslösningen WeLib från Axiell Education. Lösningen erbjuder verktyg för såväl pedagoger och skolbibliotekarier samt elever. Lärare kan enkelt skapa ämnesrelevanta samlingar och koppla dessa mot specifikt innehåll i kursplanerna för respektive årskurs och ämne. Idag använder Norrtälje kommun bibliotekssystemet BookIT, från Axiell som en backend-lösning för katalogisering av böcker, facklitteratur, läromedel och skönlitteratur. Nu får elever, pedagoger och skolbibliotekarier WeLib, som har en lätt och tilltalande grafisk design, som sitt nya gränssnitt med full integration mot BookIT.

WeLib uppfyller också Norrtälje kommuns krav på ett plattformsoberoende system som möter de krav som ställs enligt personuppgiftelagen.

De böcker som lånas kan laddas ner eller strömmas till datorn, mobilen eller plattan. I Welib kan lärarna enkelt planera och följa upp sin undervisning.

- Skolbibliotek är en viktig resurs i lärandet och med WeLib flyttas det ännu närmare eleven och skapar engagemang, säger Eva Houltzén, vd Axiell Education.

Skolbilbioteket WeLib kommer att omfatta böcker, facklitteratur och skönlitteratur, informationsteknik och andra medier. Biblioteket är anpassat till elevernas behov för att främja språkutveckling och stimulera till läsning.

Med avtalet Norrtälje kommun har nu 16 % av Sveriges elever WeLib som skolbibliotekslösning från Axiell Education. Stockholms Stad, Malmö Stad, Linköpings kommun, Trollhättan kommun är bland de kommuner som har valt att implementera ett skolbibliotek för modernt lärande.

Topics

  • Library, Museum

Axiell Group Axiell utvecklar, i nära samarbete med kunder i över 55 länder, tekniskt avancerade och innovativa lösningar till bibliotek, skolor, arkiv, museer och offentliga myndigheter. Över

3 000 biblioteksorganisationer med flera tusen bibliotek använder Axiells bibliotekssystem och Axiell Arena, verktyget för det virtuella biblioteket. Axiells system för arkiv och muséer används av över 3 400 kunder i världen. Mer än 3 000 skolor använder Axiells system. Axiell Group, med huvudkontor i Lund, har 310 medarbetare som arbetar från 26 kontor i Sverige, Abu Dhabi, Australien, Danmark, Finland, Frankrike, Kanada, Nederländerna, Nya Zeeland, Storbritannien, Tyskland och USA. Tillsammans utgör vi ett av världens största företag inom dessa sektorer.

To find out more about us and our products, please visit http://www.axiell.com

Contacts

Eva Houltzén

BA MD Axiell Education & Media Education & Media +46 70-690 22 67