Press release -

Axiell Education & Media lanserar digitalt skolbibliotek

Nu lanserar Axiell Education & Media den nya molntjänsten WeLib. Det digitala skolbiblioteket har utvecklats tillsammans med forskare, bibliotekarier och pedagoger. WeLib är utformat för att främja elevers läsutveckling och underlätta för pedagoger att koppla litteratur till läroplanen.

Biblioteksverktyget WeLib vänder sig såväl pedagoger som elever. Eleverna kan bygga upp ett personligt läsrum och betygsätta, recensera och dela med sig av sina favoritböcker till vänner. På så sätt kan eleverna nå egna uppsatta läsmål och engageras i sin läsning.

Läsande ska vara lustfyllt och därför har vi gjort verktyget socialt och roligt för eleven, som en social plattform för läsande. Utöver det är läsande en grund för inlärning i skolan och är därför något som eleverna har nytta av genom hela livet, säger Eva Houltzén, vd på Axiell Education & Media.

WeLib är utrustat med olika specialpedagogiska funktioner vilket ger elever med särskilda behov nya möjligheter att engageras, utvecklas och lära sig utifrån sina egna förutsättningar. Exempelvis böcker i DAISY-version så att elever med synskador och dyslexi kan ta del av litteraturen.

Vår önskan är att alla elever får möjlighet att upptäcka böckernas spännande värld. Med WeLib hoppas vi kunna bidra till att främja läslust, utveckla barns inlärning och underlätta för pedagogerna, säger Eva Houltzén.

Det nya digitala biblioteksverktyget WeLib gör det enklare för pedagoger att skapa samband mellan litteratur och läroplanens mål. Pedagoger kan enklare planera, genomföra och utvärdera den pedagogiska verksamheten genom att till exempel tagga böcker och uppgifter med vilken delkurs de används i. De kan även se hur eleverna ligger till i läsningen.

Med WeLib kan du få tillgång till över 9000 digitala titlar via ElibU, både skönlitteratur och facklitteratur. Tjänsten lanseras under Bok & Bibliotek i Göteborg den 24–26 september.

Topics

  • Library, Museum

Categories

  • school
  • education
  • axiell
  • library

Axiell Education & Media är ett bolag inom Axiell Group. Vi erbjuder skolbibliotekssystem och IT-tjänster som sätter kommunens och skolornas digitala lärresurser i ett pedagogiskt sammanhang. För mer information om våra tjänster, besök gärna www.axielleducation.com 

Contacts

Eva Houltzén

BA MD Axiell Education & Media Education & Media +46 70-690 22 67

Related content