Press release -

Axiell introducerar självbetjäningslösning för personifierad digital läsning på biblioteket

Lund,  28 mars 2018 – Axiell tillkännager idag ett samarbete med Hublet för avancerade självbetjäningslösningar som syftar till att förbättra och tillgängliggöra läsning via surfplattor på biblioteket. Lösningen hanterar utlåning av surfplattor samt personifierad läsupplevelse baserad på målgrupp.Via ettmolnbaserat administrationsverktyg kan bibliotekarien enkelt kontrollera och bestämma innehållet på surfplattorna. Hublet är kopplad till bibliotekssystemet och låntagaren kan via sitt lånekort och PIN-kod komma åt den platta vars innehåll är anpassat för målgruppen.

“Biblioteket kan genom vårt samarbete med Hublet skapa en bra läsupplevelse på biblioteket. Genom att förinstallera plattorna med till exempel innehåll för e-learning anpassat för barn eller e-tidningar för tidningshörnan så uppmuntrar man till att låntagarna enkelt kan ta del av hela bibliotekets utbud, utan extra arbetsinsats för personalen.” säger Joachim Läckberg, nordisk försäljningschef på Axiell.

Laddningsstationerna finns för 3 eller 6 surfplattor och kan antingen hängas på väggen eller vara monterade på golvställ. Surfplattorna levereras färdigförpackade i en komfortabel och stöldsäker design. Via det webbaserade administrationsgränssnittet görs inställningar för innehåll samt erhålls statistik om hur låntagarna konsumerar innehållet. Därmed kan biblioteket på ett enkelt sätt aktivt arbeta med att förbättra utbudet.

"Vi är väldigt exalterade att starta samarbetet med Axiell", säger Tatu Vehmas, försäljningschef på Hublet. "Vi har redan ett par nöjda bibliotek med Hublet-installationer i Sverige och både antal lån och tid besökarna lånar surfplattorna från Hublet ökar hela tiden."

Säkerheten i lösningen är hög och anpassad till de krav som bibliotek har. Surfplattorna är automatiskt låsta i laddningsstationen och går inte att ta loss utan ett giltigt lånekort. Därmed är det enkelt att identifiera en tjuv vid ett eventuellt försök till stöld. Genom att surfplattan nollställs och laddas varje gång den sätts tillbaka i dockningsstationen kan du garantera dina låntagares integritet och säkerhet. Mer information om lösningen finns här.

För mer information:

Lotta Ihse

Marknadschef Axiell Sverige

E.mail: lotta.ihse@axiell.com

Related links

Topics

  • Library, Museum

Categories

  • axiell
  • läsning
  • surfplattor
  • bibliotek

Om Axiell

Axiell erbjuder bibliotek, skolor, arkiv, museer och myndigheter tekniskt avancerade och innovativa IT-lösningar som utvecklats i nära samarbete med kunder i 55 länder. Mer än 3000 bibliotek och tusentals filialer använder ett av Axiells bibliotekssystem och Axiell Arena, verktyget för det digitala biblioteket. Systemen för arkiv, bibliotek och museer används av över 3400 kulturinstitutioner över hela världen och dessutom använder fler än 3000 skolor Axiells skolsystem. Axiell Group, med huvudkontor i Lund, har fler än 300 anställda baserat på 26 kontor i Sverige, Australien, Abu Dhabi, Kanada, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Nya Zeeland, Storbritannien och USA. Tillsammans utgör vi en av världens största företag inom vår sektor. För mer information om oss och våra produkter, besök www.axiell.se.

Contacts

Joel Sommerfeldt

Press contact President & CEO Axiell Group AB +46 46-270 04 00

Maria Wasing

Press contact COO/Executive Vice President COO Axiell Group +46738521752