Press release -

BAUER Hockey skriver femårigt avtal med Frölunda HC

Bauer Hockey världsledande designer, marknadsförare och tillverkare av hockeyutrusning, har tecknat ett femårigt samarbetsavtal med nuvarande svenska mästarna Frölunda HC. Avtalet innebär att Bauer Hockey blir officiell samarbetspartner för sportutrustning till både elit- och ungdomsverksamheten. Tillsammans kommer Bauer Hockey och Frölunda HC arbeta för att nå den gemensamma visionen om att ge fler ungdomar möjligheter att prova på sporten.

– Det känns oerhört bra för oss att ha med sig Bauer i vårt fortsatta arbete för att vara en toppklubb i Sverige och i Europa, så vi är väldigt glada i att ha kommit överens om detta samarbete. Det finns en naturlig samstämmighet mellan våra verksamheter där båda parter jobbar med utveckling, säger Christian Lechtaler, klubbdirektör Frölunda HC.

Det är ett långsiktigt samarbete som avtalet avser och de gemensamma målsättningarna är höga. Under de kommande fem åren ska servicegraden mot samtliga medlemmar i klubben utvecklas och tillsammans vill Frölunda HC och Bauer Hockey hitta kreativa lösningar för att göra hockeyn tillgänglig för fler.

– Vi är väldigt glada och stolta över detta nya samarbete med Frölunda HC. Frölunda är en förening med starkt arv, stort engagemang och fullt fokus på utveckling som lett till stora framgångar, både i vinster och namnkunniga spelare. Det är också en professionell förening med en stor passion för att utveckla sporten i regionen - en passion som vi delar och ser fram emot att vara delaktiga i, säger Marcus Johnsson, Senior Marketing Manager, Bauer Hockey.

En viktig vision för Bauer är att skapa möjlighet för fler barn och ungdomar att vara en del av den kamratskap som en lagsport innebär. En dröm som delas av Frölunda HC. Genom delaktigheten i ett hockeylag skapas känslan av tillhörighet, utveckling av ansvar och tillfälle att få uppleva de ögonblick av lycka som det gemensamma arbetet har lett fram till. Med Bauers hemmabas med Europeiska huvudkontoret i Göteborg finns tydliga synergier för arbetet tillsammans med Frölunda HC.

För ytterligare information, kontakta: 
Marcus Johnsson, Senior Marketing Manager Europa, Bauer Hockey 031-705 52 09 
Christian Lechtaler, klubbdirektör Frölunda HC.

Topics

  • Hockey

Categories

  • bauer
  • bauer hockey
  • frölunda hc

Bauer Hockey is the world’s most recognized designer, marketer and manufacturer of hockey equipment. Founded in Kitchener, Ontario in 1927, Bauer Hockey developed the first skate with a blade attached to a boot, forever changing the game of hockey. Since then, Bauer Hockey has continued to develop the most sought after products in the industry, including the widely successful SUPREME®, NEXUS®  and VAPOR® lines of products. Bauer Performance Sports Ltd., the parent company of Bauer Hockey, is a publicly-traded company on the Toronto Stock Exchange whose affiliates market products under the BAUER, MISSION, MAVERIK, CASCADE, INARIA and COMBAT brand names.    For more information, visit Bauer Hockey’s website at www.BAUER.com

Contacts

Marcus Johnsson

Marketing Manager Europe 031-7055209