Press release -

Bulls Licensing får ärofyllda uppdraget att förvalta licensrättigheterna till Ingmar Bergman

Stiftelsen Ingmar Bergman har till syfte att förvalta Ingmar Bergmans arkiv, samt att föra vidare kunskap om Bergman och hans konstnärskap. Med jubileet och samarbetet med Bulls Licensing vill de föra ut Bergmans arv till alla fans men framför allt till en ny generation. Detta kommer att ske genom ett globalt licensprogram som riktar sig till utvalda och starka varumärken, där Ingmar Bergmans namnteckning, hans tecknade ”lilla djävul”, filmaffischer och mycket mer från Bergmans universum blir inspiration för kreativa licenstagare.

”Vi är väldigt glada över samarbetet med Bulls Licensing. Som en av de viktigaste kulturella profilerna i modern tid är trefaldigt Oscarbelönade Ingmar Bergman utan tvekan också ett "varumärke". Jag kan inte tänka på en bättre partner för att se till att Bergmans konstnärskap fortsätter att vara relevant, inte minst till yngre generationer som ännu inte sett sin första Bergman-film”, säger Jan Holmberg, VD Stiftelsen Ingmar Bergman.

Det här är första gången den här typen av möjlighet har uppstått när det gäller att få branda sig tillsammans med Ingmar Bergman och dessutom under storslagna internationella event, där han kommer att hyllas på världsledande festivaler, utställningar, med dokumentärsläpp och mycket mer. Genom att sammankoppla Ingmar Bergmans tidlösa arv med nutida varumärken, kommer den svenska regissörslegenden leva vidare i en ny form i en modern tid.

"Vi är mycket stolta över att få representera en sådan internationell ikon som Bergman. Han räknas som en av de främsta filmregissörerna i filmhistorien och utomlands är han en symbol för Sverige i likhet med ABBA, Björn Borg eller Ikea. Inför 2018 ska vi ta ut Bergman som varumärke i världen och har som målsättning att göra det tillsammans med de största high-end varumärkena som går i linje med vad han representerar. Vi kommer se till att hans arbete behandlas med respekt i alla kommersiella samarbeten”, säger Gustav Melin chef för internationell licensiering på Bulls Licensing.

En tredje aktör i samarbete kring jubileet är SF Studio som äger rättigheterna till Ingmar Bergmans film material.

"Ingmar Bergman är en av de viktigaste filmskaparna genom tiderna och en av de viktigaste personerna i vårt företags historia. Vi månar om hans arv och förvaltar det med stor respekt och vi är glada att samarbeta med Ingmar Bergman Foundation och Bulls Licensing ", säger Stefan Klockby, SVP Public Affairs på SF Studio.

För mer information:

Gustav Melin, Head of International Licensing Bulls Licensing
+46 73 364 29 29www.bullslicensing.com

Tiia Vanhatapio, Creative Director, Brand Manager Ingmar Bergman
+46 72 858 59 02www.bullslicensing.com

Jan Holmberg, VD Ingmar Bergman Foundation
+46 8 665 11 88www.ingmarbergman.se

Stefan Klockby, SVP Public Affairs SF Studio
+46 70 528 35 15www.sfstudios.se

Related links

Topics

  • Art, Culture, Entertainment

Categories

  • licensing
  • svensk film
  • ingmar bergman
  • bulls licensing

About Bulls Licensing

Bulls Licensing is the pioneering agency for licensing and editorial content in Scandinavia. We connect brands for higher awareness and sales performance in a global arena. With a worldwide network of sub-agents and over 600 clients, our international knowledge and business capacity is there for you.

Contacts

Gustav Melin

Licensing Director/ Head of International Licensing +46 73-36 42 929

Tiia Vanhatapio

Creative director / Brand manager Ingemar Bergman