Press release -

EN AV VERDENS STØRSTE KARAKTERER - Inntar Oslo Design Fair

I dag åpnet Oslo Design Fair på Norges varemesse i Lillestrøm, hvor Sophia Jansson, niesen til Tove Jansson, fortalte om Mummitrollets historie og hvorfor merkevaren har blitt en så stor suksess.

Mummitrollet er på listen over de 20 største karakterene på verdensbasis (Licensing biz, 2013). "Mye av grunnen til at Moomin opplever slik vekst, er fordi vi har lykkes med å kombinere fornyelse med den fine formgivningen som avspeiler Toves kunstnerskap," forteller Sophia, som er en aktiv talskvinne og majoritetseier i Moomin Characters Ltd.

"Tove var alltid svært nøye i arbeidet sitt, og ønsket at alt hun skapte skulle gi en ekstra verdi. Designen på våre produkter gjenspeiler derfor Toves tanker om kvalitet, og uttrykket er bygd på verdiene som Moomins verden symboliserer," forsetter hun.

Mummitrollet satser stort på sin tilstedeværelse på messen som varer i fire dager, noe som utgjør den største markeringen gjort i Norge knyttet til en karakter. Bulls Licensing, verdensagent for Mummitrollet, har investert så mye som en halv million kroner i dette eventet. Oslo Design Fair er landets største handelsmesse og møteplass for design- og interiørbransjen.

"Jeg tror hemmeligheten bak Mummitrollenes suksess er at historiene handler om tidløse temaer som hver enkelt kan identifisere seg med, uavhengig av nasjonalitet, religion eller geografi." forteller Sophia Jansson.

Den første historien om Mummitrollet ble publisert i 1945, og siden har universet vokst: Bøker, bilder, tegneserier, animasjoner, utstillinger og et stort sortiment av produkter er tilknyttet merkevaren. 85% av nordmenn i aldersgruppen 18-75 år kjenner i dag til Mummitrollet – en merkevare som folk assosierer med vennskap, toleranse, omsorg og familie (markedsundersøkelse utført av Allies AB, 2015). 

Topics

  • Art, Culture, Entertainment

OM MUMMI

Mummi ble skapt av Tove Jansson (1914-2001), maler, illustratør, forfatter og Finlands fremste kunstner. Den første boken om Mummitrollet, ”Småtrollene og den store oversvømmelsen” ble publisert i 1945. Tove Jansson skrev og illustrerte ni romaner, fire bildebøker og hundrevis av tegneseriestriper om Mummitrollet. Hennes verk har blitt oversatt til over 50 språk, og Moomin er et meget fremgangsrikt varemerke med bredt lisensprogram verden over.

OM MOOMIN CHARACTERS

Oy Moomin Characters Ltd er eier, opphaver og det offisielle organ ansvarlig for tilsyn og håndtering av varemerket, opphavsretten og registreringer av Mummi. Selskapet ble etablert i 1958 av Tove Jansson og hennes bror Lars Jansson, og drives i dag av familiemedlemmer. Sophia Jansson, Lars’ datter og Toves niese, er styreleder og Creative Director i Moomin Characters. Roleff Kråkström er VD i selskapet. Alle karakterene i Mummidalen er globalt registrerte merkevarer.

OM BULLS LICENSING

Bulls Licensing er verdensagent for Mummi etter oppdrag fra Moomin Characters OY. Bulls Licensing er en del av Bulls Press, et familieforetak etablert i 1929. Siden oppstart har Bulls representert noen av verdens mest velkjente og elskede varemerker når det gjelder syndikering, lisensiering og bokrettigheter. Med hovedkontor i Stockholm, lokale kontorer i ti land, et verdensomfattende agentnettverk og over 600 aktive foretak/lisenstakere, herunder blant annet Uniqlo, H&M, Finnair, Samsung og UNICEF, kan Bulls tilby nordisk spisskompetanse med internasjonal ekspertise.

OM RIGHTS & BRANDS

Rights & Brands er Moomin Characters og Tove Jansson- stiftelsens litterære agent på verdensbasis. Mummi som forretningsområde er i sterk vekst og har økt med 30% per år siden 2010, med bøker oversatt til over 50 språk. I tillegg til å representere Toves originale arbeider og tegneserier, jobber Rights & Brands med Penguin Random House, Pan Macmillan og Bonnier Forlag med å utvikle nye utgivelser basert på de originale historiene og tegningene. Bok-produktene inkluderer pappbøker for de minste barna, bildebøker, aktivitetshefter og praktbøker som selges og produseres over hele verden.

Contacts

Gustav Melin

Licensing Director/ Head of International Licensing +46 73-36 42 929