Press release -

ege tager nye skridt i retning af større bæredygtighed

Tæppeproducenten ege har fokus på miljøet, og nu sker der flere nye tiltag. I 2013 øger ege
indkøbet af vedvarende energi til 67 % af virksomhedens samlede elforbrug. Desuden lancerer ege en ny, bæredygtig bagside Ecotrust til tæppefliser produceret af 100 % genbrugsmaterialer, som primært er genbrugte vandflasker.

Flere nye miljø initiativer er i gang hos tæppeproducenten ege. Indkøbet af vedvarende energi stiger i år til 67 % af det samlede elforbrug. Det er en stigning på 21 % i forhold til 2011/12, hvor tæppekoncernen købte vedvarende energi for 46 % af det samlede elforbrug på fabrikkerne i Herning og Gram.

Ved at købe vedvarende energi via såkaldte RECS certifikater reducerer ege CO2 belastningen – i Danmark anvendes RECS som garanti for, at der bliver produceret den aftalte mængde vedvarende
energi.  ege indgik i 2011 et klimapartnerskab med DONG Energy, og som klimapartner er virksomheden med til at sikre investeringer i nye, vedvarende energianlæg.

Mindst mulig belastning
Jan Ladefoged, kvalitets- og miljøchef hos ege siger
”Det er den vej, vi gerne vil gå, og det er dejligt at se, at vi indfrier vores mål. Ved at være klimapartner er vi med til at reducere eges energiforbrug og CO2-udledning. For os er det ikke kun en økonomisk gevinst at blive mere energieffektive. Det er også en strategi, der passer godt sammen med den virksomhedsfilosofi, vi arbejder efter. Vi ønsker at udvikle og producere tæpper, der belaster miljøet og klimaet mindst muligt.”

Omkring den vedvarende energi har ege blandt andet reduceret el og gasforbruget ved to projekter, hvor energien er bedre udnyttet på kedelcentralen. Rensning af spildevand giver besparelser på det vaskevand, ege bruger, og endelig er der reduceret i el og gasforbruget ved at forbedre
ventilationsstyringen.

Ny bæredygtig bagside
Ud over den øgede mængde vedvarende energi kan tæppeproducenten nu lancere en helt
ny og bæredygtig bagside til sine tæppefliser. Bagsiden Ecotrust er produceret
af 100 % genbrugsmateriale, som primært er genbrugte vandflasker.

Som en af de første i branchen blev ege miljøcertificeret. Det har resulteret i forskellige tiltag, der alle har reduceret eges påvirkning af miljøet og udledningen af CO2. ege har tidligere lanceret Ecoline, som er en serie bestående af 100 % genbrugte fibre fra industrielt affald såvel som forbrugeraffald. Når man køber et Ecoline tæppe, er man sikker på, at tæppet forårsager en mindre miljøpåvirkning i sammenligning med almindelig tæppeproduktion.

Med den nye bagside har ege taget endnu et skridt i retningen mod en mere bæredygtig produktion, fortæller eges kvalitets- og miljøchef Jan Ladefoged.
”Når vi kan levere flere produkter af genbrugsmaterialer ligesom vores nye bagside, vil det naturligvis også nedsætte vores produkters carbon footprint. Det er et stort skridt i den rigtige retning at bruge genbrugsmateriale i vores produkter.”

Reduceret Co2-udledning
eges målsætning er, at virksomhedens energiforbrug og CO2-udledning bliver reduceret med 20 % inden 2015. Projekterne omkring klimapartnerskabet omhandler blandt andet højere anvendelse af genindvinding i produktionen, større fokus på genbrug via vugge til vugge-tankegangen og indkøb af vedvarende energi fra vindmøller.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Louise Wilhelmsen
PR & Kommunikation
E-mail: lwi@ege.dk
Tel: 97 11 74 64

Related links

Topics

  • Business enterprise

Categories

  • vedvarende energi
  • co2
  • recs
  • miljø
  • egetæpper
  • ege
  • ecotrust
  • bagside
  • bæredygtig


ege er en af Europas førende virksomheder, når det handler om at designe, udvikle og producere unikke gulvtæpper af høj kvalitet med miljøet i højsædet.

virksomheden, der blev grundlagt i 1938, er fulgt med tiden og besidder den mest moderne teknologi i tæppebranchen. ege kan derfor levere tæpper med et hvilket som helst design med branchens korteste leveringstid.

Vi arbejder målrettet på at reducere miljøpåvirkninger fra produktionen af vores tæpper.

Contacts

Mette Frydensbjerg Jacobsen

Press contact PR & Communication Responsible PR & Communication +4597117464

Camilla Brodam Thorsager

Press contact International Marketing Koordinator +45 97117456