Press release -

Lancering Wellmo op de Nederlandse Markt

Op 17 november aanstaande presenteert Wellmo, zich officieel in de Nederlandse markt. De lancering vindt, geheel in stijl, plaats op de High Tech Campus, in het kantoor van EIT Digital.


Onderzoek

Werknemers gaan meer bewegen, gezonder eten en zijn minder vaak ziek wanneer zij zich bewust zijn van hun individuele gezondheidsrisico’s en online advies op maat krijgen. Bij bedrijven die e-health in deze vorm aanbieden op de werkvloer gaat zes van de tien werknemers aan de slag met zijn of haar gezondheid en kan het verzuim dalen met 20 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC.

Wellmo is een alles-in -1 mobiel platform voor (preventieve) digitale gezondsheidsprogramma's.Door Wellmo te gebruiken kunnen arbo diensten, verzekeraars en andere serviceproviders in de gezondheidszorg programma's ontwikkelen die effectief, pakkend en schaalbaar zijn.


Week van de stress: TNO Stresscoach 2.0 in Wellmo

De lancering valt midden in de "Week van de Stress". Niet geheel toevallig, aangezien stress beroepsziektenummer 1 is onder werknemers. Nieuw is dat TNO en Wellmo gaan samenwerken om stress aan te pakken. De ontwikkeling van Stresscoach 2.0 van TNO zal namelijk gebeuren op het Wellmo platform.


Klanten

Wellmo heeft klanten in onder andere Finland, Zweden, Zuid-Afrika en Nederland. Launching customer in Nederland is ArboUnie. Zij maakt met haar vitaliteitsprogramma "Polshoogte" gebruik van het Wellmo platform. Dit laat zien dat gebruik van technologie voor vernieuwende programma’s rond fitheid en vitaliteit op de werkvloer kan zorgen. In andere landen maken voornamelijk (levens)verzekeraars gebruik van de dienstverlening van Welmo.

Related links

Topics

  • Business enterprise

Categories

  • healt tech
  • european eco-system
  • entrepreneurship
  • start-ups
  • business
  • research
  • ict
  • entrepreneur
  • europe
  • innovation

Over EIT Digital EIT Digital is een open innovatie organisatie, onderdeel van het door de EU ingestelde ‘European Institute of Innovation and Technology’. De missie van EIT Digital is om ICT toptalent te ontwikkelen, behouden en aan te trekken. Een nieuwe generatie kenniswerkers is nodig die de economie een ‘boost’ geeft met entrepeneurial spirit, en creatieve oplossingen in de markt zet. Hiernaast wil EIT Digital, innovatieve oplossingen versneld op de markt brengen.

EIT Digital integreert academisch onderwijs, onderzoek en business development volgens een zogenoemd driehoeksmodel op pan-Europese schaal. In dit driehoeksmodel vindt een interactiviteit plaats van meer dan 60 top ICT spelers en 21 universiteiten in Europa. Tegelijkertijd faciliteert EIT Digital via haar pan-Europese Business Development Accelerator, internationale transfer van technologie, groei van startups en marktintroductie van innovaties.

Het Europese ecosysteem van EIT Digital heeft vaste voet aan de grond in locaties in Stockholm, Berlijn, Trento, Helsinki, Parijs, Eindhoven, Boedapest, London en hubs in München, Milaan, Rennes, Sophia-Antipolis en Silicon Valley. In EIT Digital Eindhoven is de aandacht voornamelijk gericht op ‘Health en Wellbeing’, business development van startende ICT bedrijfjes, Professional Learning, de Masterschool en Doctoral School. De Nederlandse locatie is gevestigd op High Tech Campus Eindhoven.

Contacts

Edna Ayme-Yahil

Press contact Head of Communications Europe +33644091928

Michael Mast

Press contact Marketing & Communications Manager GERMANY +49 160 256 8358

Emma Joy

Press contact Communications Manager Media relations

Laura Meijere

Press contact Marketing & Communications Manager, Trento - ITALY +39 366 5870924

Tanja Rauniaho-Mitchell

Press contact Marketing & Communications Manager, Helsinki - FINLAND

Chantal Garnier

Press contact Marketing & Communications Manager, Paris - FRANCE Tel : + 33 6 84 44 92 72

Marianne Loor

Press contact Marketing & Communications Manager, Stockholm - SWEDEN +46734606894

Andrea Boródi

Press contact Marketing & Communications Manager Budapest