Pressemeddelelse -

Danskt designföretag vinner internationellt designpris

Det danska designföretaget furnipart, som tillverkar handtag åt köks- och badrumsbranschen, har just vunnit det tyska German Design Award 2018 med handtaget EDGE FILIGREE. Detta erkännande av handtaget, som har designats av den danska designern Rikke Frost, innebär förstärkt fokus på dansk nischdesign och är en värdefull gåva till både företaget och designern. Pristagarna tillkännagavs den 20 oktober 2017 med prisutdelning i samband med den internationella mässan Ambiente i Frankfurt 2018.

Det danska designföretaget furnipart har i 40 år satt individuell och personlig prägel på kök, badrum och garderober med handtag som designats av såväl danska som internationella designer. Att ha vunnit German Design Award 2018 med handtaget EDGE FILIGREE riktar fokus mot det stora arbete som ligger i såväl formgivningen som urvalet av handtag inom en stor nischbransch som ofta förbises.

– Vi är mycket stolta över priset som innebär ett erkännande av såväl designen som designern. Det är alltid spännande att lansera ny design, och såväl nomineringen som segern har ytterligare bidragit till spänningen, säger verkställande direktören Rasmus Byriel.

Designern Rikke Frost har arbetat intensivt med formgivningen av EDGE FILGREE, och det har lett till en design som förenar funktionalitet med ett särskilt dekorativt element. Om priset säger hon:

– Det är alltid trevligt när ens arbete uppskattas, och särskilt när man känner att man har tagit en risk med en design. Det skänker mod och styrka till att tro på sina idéer samt lust att experimentera ännu mera i framtiden. Jag tror att material och materialkombinationer kan skapa en unik upplevelse såväl visuellt, funktionellt som taktilt. Vissa gånger är det materialet eller en produktionsprocess som inspirerar, andra gånger är det en funktion eller naturen som sår ett frö i mina tankar.

furnipart handtag sätter accent på inredningen

För de flesta människor är det sällan tillräckligt att bara köpa en säng eller ett matbord utan att även ha tänkt på vilket sängtäcke eller vilken vas som kan accentuera ens personliga stil. Handtag väljs därför inte heller av en slump.

furnipart lanserar två kollektioner om året och ger därmed sina kunder rikligt med tillfällen till att välja precis det handtag som accentuerar den stil som ska råda i bostaden. Formgivningen av handtagen anförtros erkända designer som är noggrant utvalda efter sin förmåga att förena funktionalitet med hållbar design.

Ansett tyskt designpris

German Design Award delas ut av det tyska designrådet, German Design Council, och är ett av de mest ansedda internationella designpriserna. Designrådet inrättades av det tyska parlamentet år 1953, och rådet är idag ett ledande kompetenscentrum inom kommunikation och kunskapsspridning gällande design.

Kontaktinformation:

VD Rasmus Byriel – 0045 87 64 35 21 – rb@furnipart.com

Återförsäljare:

Beslag Design - https://www.beslagdesign.se/

Emner

  • Erhverv

Kategorier

  • german design award 2018
  • kök
  • furnipart
  • handtak
  • rikke frost

furnipart är ett danskt designföretag som specialiserat sig på handtag – främst till kök och badrum. Våra designer och en tydlig innovativ profil har inneburit att vi idag är ett av de ledande företagen på marknaden.

Våra höga krav på både design och kvalitet gör oss unika. Vi lanserar två årliga kollektioner som utvecklas i nära samarbete med ledande designers, som alla är noga utvalda för att stödja vår designprofil.

Genom ett nätverk av återförsäljare i mer än 50 länder erbjuder vi handtag i hela världen.

Du kan följa oss här:

Instagram

Facebook

LinkedIn

Kontakt

Annette Cecilie Bak

Pressekontakt Social Media Manager