Press release -

​Glamox leverer belysning til verdens største sivile sykehusskip

Glamox har inngått kontrakt om å levere belysning til Mercy Ships’ nye sykehusfartøy. Det nye skipet bygges av China Shipbuilding Industry Corporation og konstruksjonen ledes av Stena RoRo.

Glamox er stolt av å bli valgt som belysningsleverandør til verdens største sivile sykehusskip. Skipet er bestilt av den humanitære hjelpeorganisasjonen Mercy Ships og produseres i Kina. Byggingen av det unike fartøyet ledes av Stena RoRo. Det nye sykehusskipet skal etter planen settes i drift i 2018, og Glamox leverer belysning til sykehusanlegg, bolig- og mannskapsområder, fellesareal og mer.

Full sykehusinnkvartering

Når det er ferdig, vil skipet ha full sykehusinnkvartering. Det vil være to sykehusdekk ombord, og seks operasjonsrom som kan brukes til både medisinsk behandling og opplæring. Skipet vil ha sengeplasser for 154 pasienter og mer enn 640 besetningsmedlemmer og medisinsk stab i 277 lugarer. I havn økes kapasiteten til 1000 personer. 70 prosent av armaturene leveres med LED-lyskilder. Dette sikrer en belysningsløsning med grønn profil, lavt energiforbruk og minimalt behov for vedlikehold. Til sykehusfasilitetene har Glamox levert armaturer som er spesielt utviklet for medisinske formål og sterile rom.

"Vi er stolte over å levere belysning til et slikt prisverdig prosjekt. For Glamox har det vært viktig å trekke veksler på vår erfaring fra det landbaserte markedet. Glamox er ikke bare den ledende leverandøren til verdens globale marine- og offshore-marked, vi er også en viktig belysningsleverandør til sykehus og andre helseinstitusjoner rundt om i verden. Kompetanse fra dette segmentet har vært viktig for valget av belysningsløsning for skipet, sier internasjonal salgssjef marine, Morten Leknes i Glamox.

Mercy Ships

Mercy Ships bruker sykehusskip for å tilby gratis helsetjenester i verdensklasse til mennesker i utviklingsland som mangler sykehusdekning. Mercy Ships ble grunnlagt i 1978 av Don og Deyon Stephens, og har tilbydd sine tjenester i mer enn 70 land. Organisasjonen tilbyr tjenester som er verdsatt til over 1,3 milliarder dollar, og har behandlet mer enn 2,5 millioner pasienter. Hvert år har Mercy Ships innsats involvert i gjennomsnitt 1 000 frivillige fra opptil 40 nasjoner.

Related links

Topics

  • Environment, Energy

Categories

  • mercy ships
  • sykehusskip
  • skip
  • led
  • sykehusbelysning
  • helse
  • marine
  • lighting solution
  • glamox

Glamox er et norsk industrikonsern som utvikler, produserer og distribuerer profesjonelle belysningsløsninger for det globale markedet. Glamox-konsernet er en ledende leverandør til verdens marine og offshore-markeder.

Glamox-konsernet er en global organisasjon, med 1300 ansatte og salg og produksjon i mange europeiske land, samt i Asia og Nord-Amerika. Den årlige omsetningen er på MNOK 2.500 (2016). Konsernet eier en rekke varemerker innen kvalitetsbelysning, inkludert Glamox, Aqua Signal, Luxo, Høvik Lys, Norselight og LINKSrechts. Glamox møter kundenes behov og forventninger ved å levere kvalitetsprodukter og -løsninger, service og support

Contacts

Morten Leknes

Director Sales, Marine Comersial 90825930