Press release -

IPsofts digitala medarbetare Amelia får ny människolik avatar

Stockholm den 21 januari 2020 - IPsoft, världens största oberoende AI-bolag, släpper idag en ny avatar till den marknadsledande AI:n Amelia, branschens mest människolika digitala kollega, som arbetar på några av världens ledande bolag. Det nya utseendet, tillsammans med de banbrytande förmågor som återfinns hos Amelia, skapar förutsättningar för en ännu bättre användarupplevelse - som utgår ifrån hur vi människor interagerar på bästa sätt - och stärker möjligheterna till samarbete mellan människa och maskin.

Den nya versionen av Amelia är inte bara människolik i sin interaktion tack vare sina unika kognitiva förmågor - som härmar hur den mänskliga hjärnan fungerar – utan bygger också på den senaste tekniken inom avatarutveckling. Avataren kan ta fasta på de visuella element i kommunikationen som berör konversation, uttryck, känslor och förståelse, och är anpassad för alltifrån vardagliga situationer till interaktioner som skapar en djupare kundförståelse och ett större affärsvärde.

- Vi har spenderat de senaste 20 åren med att utveckla den mest människolika digitala medarbetaren. Det visuella spelar en viktig roll i användarupplevelsen och med Amelias nya avatar kommer företag kunna interagera med sina kunder på helt nya sätt än tidigare. Det nya utseendet reflekterar också de unika kognitiva förmågor Amelia besitter som branschens mest avancerade digitala kollega, säger Chetan Dube, grundare och vd för IPsoft.

Analysbolag som Forrester,Everest Groupoch Ovum har upprepade gånger listat Amelia som branschens ledande virtuella agent. Till skillnad från chattbottar och virtuella assistenter som endast tolkar nyckelord och begränsade, enkla instruktioner, kan Amelia med hjälp av avancerad Natural Language Processing (NLP) förstå och tolka ett mer naturligt språkbruk, växla mellan ämnen, känna igen och anpassa sig efter känslor samt självständigt utföra mer komplexa uppgifter - inte bara berätta för dig hur du ska lösa dem.

Med hjälp av djupinlärning kan Amelia också kontinuerligt lära sig av interaktionen med människor och maskiner vilket skapar en mer djupgående interaktionsförmåga över tid. Det är denna förmåga att observera, lära sig, förstå och förbättra sina färdigheter som gör Amelia till den mest avancerade digitala kollegan på marknaden.

Amelias nya avatar ger företag ännu bättre förutsättningar att interagera med sina kunder och anställda med hjälp av digitala medarbetare då dessa inte bara ser mänskliga ut i sin interaktion utan också använder sofistikerad konversationsbaserad AI. Internt skapar detta bättre användarupplevelser för de anställda och externt kan Amelias nya avtar bygga starkare varumärkeslojalitet och nya affärsmöjligheter.

Förutom avataren kommer Amelia dessutom att utökas med mer lätthanterade designverktyg. Dessa verktyg ska göra det enklare för medarbetare som saknar teknisk kompetens och bakgrund att både träna och använda Amelia för olika uppgifter, och gör att de kan sätta Amelia i arbete på bara 30 minuter.

Länkar för ytterligare information:

  • Bilder av Amelias nya avatar finns att hitta här.
  • En kort video om Amelias historia från den första till den nuvarande avataren finns att hitta här.
  • Mer information om hur Amelias dynamiska och kognitiva intelligens fungerar med hjälp av hennes semantiska minne, episodiska minne, processminne och affektiva minne hittas här.
  • Mer information om ROI från AI-investeringar hittas i rapporten AI2ROI™.

Om Amelia
Amelia är döpt efter den amerikanska piloten och pionjären, Amelia Earhart, och var den första digitala kollegan på marknaden. Amelia är modellerad efter mänsklig intelligens, förståelse och empati, och har sedan introduktionen 2014 fått hundratals olika förmågor.

Kom i kontakt med IPsoft

Följ oss på Twitter: @IPsoft och LinkedIn: www.linkedin.com/company/ipsoft/Besök oss på Facebook: www.facebook.com/ipsoftinc/
Se oss på YouTube: www.youtube.com/user/IPsoftInc
Läs om våra kunders framgångar: www.ipsoft.com/category/case-studies/

Topics

  • Working life

Categories

  • ipsoft
  • digital humans
  • artificial intelligence
  • amelia
  • ai

Om IPsoft
IPsoft är världens största privatägda mjukvarubolag inom AI och levererar kognitiva, konversationsbaserade lösningar för stora organisationer. Bolaget har specialiserat sig på att bygga team av mänskliga och digitala medarbetare, för att frigöra kreativitet och skapa storskaligt affärsvärde. Genom att kombinera Amelia, branschens mest människolika kognitiva AI-kollega, och 1Desk™, världens första plattform för end-to-end-lösningar inom digital transformation, kan IPsoft effektivisera IT-verksamheten, automatisera processer, öka produktiviteten och öka kundnöjdheten – med resultat som omfattar hela organisationen. IPsoft huvudkontor ligger i New York, USA. Bolaget har kontor i 15 länder och hjälper 500 av världens ledande varumärken inom IT, försäkring, telekom, handel, tillverkningsindustri, sjukvård och andra sektorer. Läs mer här: www.ipsoft.com 

Contacts

Marie Angselius

Press contact Global Head of PR +46 (0) 709 405 837

Related content