Press release -

Groupon Årets Mercurius 2012

24 maj 2013 --- Groupon har blivit utsedd till Årets Mercurius 2012 av Mercuri International. Årets Mercurius delas ut till ett företag som åstadkommit exceptionella säljresultat under det gångna året.

Groupon har fått priset med följande motivering från juryn, som består av Lars-Johan Åge, Forskare på Handelshögskolan, Lennart Svahn Förbundsordförande, Säljarnas Riksförbund, förra årets Mercurius Johan Witt, Netlight och Mercuri Internationals VD Anders Wennergren.

”Årets Mercurius 2012 har de senaste åren visat på en extraordinär tillväxt och vinstutveckling. Resultaten har sin grund i en verksamhetsidé som skapat en helt ny nisch på en existerande marknad. Årets Mercurius har genom ett nytt koncept, baserat på kundunika lönsamhetskalkyler och djup kunskap om kundens verksamhet, i en utmanade säljmiljö lyckats, på ett mycket lönsamt och mätbart vis utveckla sina kunders affärer. Groupon har visat att hårt säljarbete skapar mätbar effekt hos kunden. Avgörande faktorer har varit skapande av en organisation där alla säljer genom ett strukturerat och processorienterad arbetssätt med en vinnarattityd som bottnar i att aldrig nöja sig utan ständigt sikta högre inte bara gällande siffror utan även kvalité i allt Groupon gör. I en nutid där många företag tenderar att komplicera erbjudandet och arbetssätt har Groupon gjort det motsatta.”

Detta var tionde året i rad som priset delades ut. Kriterierna som ligger till grund för utmärkelsen är baserade på den globala studie som Mercuri International årligen utför som visar hur de 10 % mest framgångsrika företagen i 23 länder över 15 branscher bedriver framgångsrikt och strukturerat säljarbete.

Mottagare av priset var Leo Kia, Co-Managing Director at Groupon Sweden & Sales Director at Groupon Norway.

”Det är med stor glädje och stolthet som jag mottar utmärkelsen Årets Merkurius 2012, dels för att Groupon Sverige hamnar i samma namnkunniga skara som tidigare vinnare och dels för erkännandet av det starka resultat som vi lyckats uppnå genom vårt kontinuerliga förbättringsarbete i kombination med struktur, viljestyrka och en exceptionell insats från samtliga medarbetare. Detta ger oss än mer energi att fortsätta med arbetet att förbättra kvalitén och ge företagen vi arbetar med möjlighet att tjäna mer pengar genom att fylla deras lediga kapacitet utan att fakturera dem en enda krona.”

Priset delades ut i samband med Mercuri Internationals årliga säljevent ”Mercuri SalesLab” som gick av stapeln igår den 23 maj på ett fullsatt Kungliga Operan. Prisutdelare var Mercuri Internationals VD Anders Wennergren.

 

KONTAKT

Anders Wennergren, VD Mercuri International Sverige

Email: anders.wennergren@mercuri.se

Mobil: +46 709  13 75 09

 

Leo Kia, Co-Managing Director Groupon

Email: leo.kia@groupon.se

Mobil: +46 708 55 77 33

Topics

  • Services, Consulting

Categories

  • saleslab
  • sales
  • mercuri international
  • försäljning
  • företag
  • 2012
  • årets mercurius
  • groupon
  • leo kia
  • anders wennergren

Om Mercuri International

Mercuri International är världens största säljkonsultföretag, med verksamhet i över 40 länder. Vi har över 50 års erfarenhet av att hjälpa företag utveckla och implementera strategier för lönsam försäljning. För mer info se www.mercuri.net.

Contacts

Daniela Vidakovic Lundin

Press contact Global Marketing Manager Mercuri International Group AB +46 8 705 29 34