Press release -

Rehband inleder samarbete med idrottsprofilen Malin Ewerlöf

Rehband har tagit fram världsledande produkter i 60 år och satsar nu på att ge varumärket nytt liv genom att kombinera de medicintekniskt klassificerade och patenterade sportskydden med innovativ design och samarbeten med svenska och internationella idrottsstjärnor. Rehbands team av ambassadörer har utökats med idrottslegenden Malin Ewerlöf, Sveriges främsta löpare genom tiderna.

Malin Ewerklöf drivs, precis som Rehband, av att inspirera och hjälpa människor att träna mer och bättre och samtidigt hålla sig skadefri. Skadefrekvensen inom löpning är hög och för Malin var det hälsenorna som satte stopp för en fortsatt elitkarriär. Men Malin lät inte skadorna komma i vägen för hennes kärlek till sport och träning. Nu kallar hon sig elitmotionär och delar med sig av sin erfarenhet och kunskap i rollen som coach, föreläsare och friskvårdskonsulent.

- Vi är mycket glada över att samarbeta med Malin. Hon delar vår målsättning att hjälpa motionärer på alla nivåer att utvecklas och hitta en varaktighet i sin träning, med eller utan skador, säger Peter Lenerius, VD på Rehband. Malin fyller en viktig del i Sveriges idrottshistoria och med hennes erfarenhet och Rehbands unika produkter kan vi förbättra förutsättningarna för en av Sveriges största motionsformer, fortsätter Lenerius.

- Rehbands produkter är omtyckta för deras funktion och passform och är optimala för att förebygga förslitningar och skador som kan orsakas av löpning. Med rätt stöd kan man komma tillbaka till löpspåret snabbare och det är något jag ser fram emot att jobba för tillsammans med Rehband, säger Malin Ewerlöf.

Nästa lopp Malin springer är Lidingöloppet som hon sprang första gången redan som sjuåring 1979. Sedan dess har hon tävlat i alla distanser och har tre segrar i loppets 30-kilometersklass.

Topics

  • Sport

Categories

  • sportskydd
  • ambassadör
  • rehabilitering
  • träningsskador
  • knäskydd
  • löpning
  • endurance
  • rehband
  • malin ewerlöf

Rehband är ett globalt varumärke med Skandinaviska rötter. Med närmare sextio års samlad erfarenhet har man idag uppnått en status som en av de mest framstående leverantörerna på den internationella marknaden för sportskydd. Med egen produktutveckling, spetskompetens inom idrottsmedicin, egen produktion inom Europa och en etablerad global distribution har man skapat en plattform som få konkurrenter kan matcha. Rehbands produkter är idag tillgängliga på mer än 30 marknader världen över och riktar sig i huvudsak till en aktiv målgrupp - från professionella idrottare till motionärer.

Contacts

Céline Flach

Press contact Global Marketing Manager Marknadsföring 0709 46 68 02

Katarina Bennich

Press contact Global Marketing Activation Specialist PR, Kommunikation, Marknadsföring, Community Management +46 709 46 68 01

Related content