Press release -

SINGAPORE AIRLINES INKLUDERAR STOCKHOLM I SITT LINJENÄT

Stockholm kommer att ingå i Singapore Airlines linjenät från och med den 30 maj 2017, när flygbolaget introducerar en ny flyglinje från Stockholm Arlanda Airport till Singapore. Linjen kommer att flygas med Airbus A350-900 – det senaste tillskottet till Singapore Airlines flygplansflotta. Den nya flyglinjen kompletterar Singapore Airlines befintliga flyglinje från Köpenhamn och ökar tillgängligheten mellan Skandinavien och Sydostasien.

Flyglinjen kommer att trafikeras fem gånger per vecka med avgångar från Arlanda till Singapore, Changi Airport, via Moskva.

Star Alliance-partnern SAS kommer att samarbeta med Singapore Airlines gällande denna flyglinje. Den nya linjen kommer att ingå i det joint venture-avtal mellan de två flygbolagen som trädde i kraft 2013. Detta innefattar flygningar mellan Skandinavien och Singapore.

"Vi har diskuterat möjligheterna till förbindelser till Stockholm i flera år och är glada över att vi nu kan presentera en förbindelse med den senaste flygplansmodellen i vår flotta, Airbus A350-900. Det är glädjande att vårt samarbete med SAS blir allt starkare", säger Singapore Airlines vd Mr Goh Choon Phong.

"Detta är ytterligare ett exempel på hur vi tillsammans med partners kan erbjuda fler resealternativ för våra kunder. Vi kan nu föra Sydostasien och Skandinavien närmare varandra genom att möta den ökande efterfrågan på resor mellan destinationerna."

”Vi ser fram emot att utveckla vårt samarbete ytterligare med Singapore Airlines och därmed kunna erbjuda våra kunder en ny linje från Stockholm till Singapore och även därifrån vidare i Asien, samt till Australien och Nya Zeeland", säger Rickard Gustafson, vd för SAS.

Omkring 600 svenska företag i olika branscher är etablerade i Sydostasien, som har ett invånarantal på 650 miljoner människor. Regionen beräknas växa med i genomsnitt 5–6 procent per år under det kommande årtiondet, vilket gör den till världens största tillväxtmotor.

Singapore är även en vibrerande sydostasiatisk metropolmed fantastisk arkitektur, utsökt mat och vackra stränder. Staden har ett stort utbud som kan möta besökarnas intressen och behov.

“Den nya flyglinjen till Singapore är resultatet av flera års intensivt arbete och det är en mycket eftertraktad destination. För att öka den svenska tillgängligheten till de viktiga marknaderna i Asien är flyglinjen till Singapore av största vikt, såsom tillgången till Singapores stora utbud av destinationer för privatresenärer som flyger vidare från Changi Airport” säger Karl Wistrand, vd för Swedavia.

Resenärerna kommer att få uppleva Singapore Airlines service i den senaste kabinen ombord på det nya A350-900. Detta inkluderar helt nya säten i Business, Premium Economy och Economy Class, liksom det prisbelönta KrisWorld in-flight entertainment-systemet. Flygplanet är utrustat med 253 säten, varav 42 i Business Class, 24 i Premium Economy Class och 187 i Economy Class.

Biljetter till den nya flyglinjen mellan Stockholm och Singapore kommer att göras tillgängliga för försäljning genom ordinarie distributionskanaler.

Tidtabell Flight Dagar Avgångstid Ankomsttid
SQ361 Stockholm–Moskva Måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag 10.25 13.30

SQ361 Moskva–Singapore

Måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag

15.00

06.15 (+1)

SQ362 Singapore–Moskva

Måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag

00.20

06.00

SQ362 Moskva–Stockholm

Måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag

07.15

08.25

Topics

  • Air service

Categories

  • singapore airlines
  • sverige
  • sydostasien
  • arlanda
  • stockholm
  • singapore