Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

STCC Våler: Audi plockar flest poäng igen!

Det blev ännu en tävlingshelg med poängrassel för Audi-stallet. I dagens tävling på Våler-banan i Norge tog Thed Björk tog andra plats, Fredrik Ekblom precis bakom på tredje plats och Tommy Kristoffersson på fjärde plats. Trots att Björk körde med 60 kilos straffvikt blev det åtta välbehövliga poäng och fortsatt mästerskapsledning. - Det här gick jättebra! Jag är så himla nöjd med vårt tempo. Allting fungerade perfekt i dag, depåstoppet gick helt utan problem. Vi har plockat värdefulla poäng och fortsätter vår ledning i båda mästerskapen. Richard Göransson vann tävlingen och ligger på andra plats i mästerskapet, men han tog bara in två poäng på Björk i och med sin andraplats. Björk startade från pole position men kunde inte svara på Göranssons attack i början utav tävlingen. Under större delen utav tävlingen låg Björk bara sekunderna bakom Göransson och hade kontakt. - Jag backade av lite i slutet. Jag kände att det inte var någon ide att attackera. Göransson var några tiondelar snabbare bara och jag kände att det var viktigare att samla poäng, menar Björk. Fredrik Ekblom tog en välbehövlig tredjeplats efter att ha haft en hel del oflyt under de föregående tävlingarna. Innan tävlingen fanns det viss oro för bromsproblem på Ekbloms bil. Strulet fortsatte under tävlingen och Ekblom kände att det fanns mer att ge. Men trots problemen kunde Ekblom kunde knipa en pallplats efter att ha passerat stallkollegan Kristoffersson efter depåstoppet. I och med sin tredjeplats flyttar Ekblom upp till tredje plats i förarmästerskapet. - Det är kul att komma på pallen och behövligt, det var ett tag sedan. Vi är starka här på Våler, vi gjorde ett snabbt depåstopp och höll ett högt tempo. Det gör oss svårslagna. Jag var lite orolig innan tävlingen för bromsarna som inte var helt perfekta. Det har varit lite struligt under hela helgen, jag trodde att jag skulle kunna ta pole men på grund av bromsarna fick jag kämpa hårt för att ens komma med super polen. Jag kom hit för att vinna, nu blev det inte så men jag är nöjd med min tredjeplats i loppet och i mästerskapet, berättade Ekblom efter tävlingen. Tommy Kristoffersson hade en hård fight med Tomas Engström under tävlingen. Mot slutskedet utav loppet låg Engström riktigt nära och hade flera försök att ta sig förbi. Men Kristoffersson gjorde det inte lätt för Honda-föraren och stängde dörren effektivt. Fjärdeplatsen stannade hos Kristoffersson och Audi säkrade platserna två, tre och fyra. I märkesmästerskapet rycker nu Audi och ligger i ohotad ledning. - Fighten med Engström var hård, riktigt hård! Han var nära hela tiden och det var inget oschysst, vi gav och tog. Det var helt underbart att jag lyckades behålla fjärdeplatsen efter allt slit under helgen. Jag bet ihop och gav allt, sa Kristoffersson. - Vi är jättenöjda med resultatet från den här helgen. Det här är en bana vi ska vara snabba på, men det är inte lätt att paketera resultatet ändå. Vi har varit med hela helgen, det började med ett bra kval och med tanke på allt småstrul vi har haft innan kvalet och tävlingen är vi mycket nöjda. Om två veckor drar mästerskapet vidare till Anderstorp. Utan tvekan kommer hela Audi-stallet mer taggade än någonsin. - Det här stärker hela stallet. Vi kommer extra taggade och det märks på all personal. Det glöder i allas ögon. Anderstorp är också det en bana som passar oss bra och jag tror på bra resultat där, avslutar Kristoffersson. Du hittar bilder från Audi motorsport i vår bilddatabas på www.audisport.nu Läs mer om Audi på www.audi.se. Läs mer om Audi Motorsport på www.audisport.nu. För mer information kontakta Marcus Thomasfolk, Press- och PR-chef Audi Sverige. E-mail marcus.thomasfolk@audi.se Tel +46 (0)8 553 896 57 Mobil +46 (0)70 358 96 57