Skip to main content

Smart pneumatik giver højere produktivitet

Pressmeddelande   •   Jun 01, 2017 09:46 CEST

Aventics Smart Pneumatics Monitor

Med Smart Pneumatics Monitor fra AVENTICS i dit system kan du forudsige status og slitage på anlægget, inden driftsstoppet virkelig sker. Den nye SMP-enhed giver brugeren pålidelige og værdifulde oplysninger om opstået slitage i anlægget og dets energieffektivitetstilstand. Enheden sender forbehandlede statusmeddelelser til det overordnede IT-system og foruddefinerede medarbejdere uden at belaste PLC eller andre styresystemer. Ved hjælp af Smart Pneumatics Monitor mindskes risikoen for driftsstop og reducerer et anlægs driftsomkostninger på en effektiv måde.

Overvågning af driftsstatus
Med en tillægsenhed, SPM, som tilkobles AVENTICS kommunikationsenheder (AES) til ventilenheder, kan hvert modtaget sensorsignal automatisk vurderes med henblik på pålidelig identifikation af systemets status. Dæmpningssekvens vurderes med henblik på eksempelvis overvågning af støddæmperens slitage. Algoritmer, der er udarbejdet af AVENTICS, og programmet Node-RED analyserer disse data internt i SPM og gør oplysningerne tilgængelige. Oplysningerne sendes enten via den integrerede grænseflade OPC UA eller ved hjælp af andre kommunikationsmetoder, f.eks. MQTT eller kommunikation med en cloud-tjeneste.

Derudover er der også mulighed for at sende en advarsel som f.eks. e-mail eller sms.

– Med digitalisering opnår pneumatiske systemer en ny grad af produktivitet og effektivitet, understreger Björn Lindberg, Technical manager – Nordics.

Idriftsættelsen af SPM kræver ingen forkundskaber inden for PLC-programmering. Via et program med en grafisk grænseflade kan brugeren trække og slippe komponenter, der skal evalueres. Efter ønske kan enheden overvåge energiforbruget i forhold til graden af slitage. Brugeren kan også udføre målinger til optimering af driftssikkerheden og energieffektiviteten og dermed opfylde de krav, der er angives i EU’s energidirektiv i henhold til ISO 50001 eller til et miljøledelsessystem i henhold til EMAS.

Samarbejde om komplette løsninger
”Internet Of Things” betyder, at maskin- og automationsleverandører nu er forbundet elektronisk, understreger Björn Lindberg. Derfor samarbejder AVENTICS med mange andre virksomheder om at skabe komplette løsninger, der har merværdi for kunderne

Om Aventics

Aventics hører til blandt de førende producenter af pneumatik-komponenter og -systemer samt kundespecifikke anvendelser. Pneumatik-specialisterne tilbyder produkter og tjenesteydelser til industriel automation og fokuserer derudover på brancherne erhvervs- og skinnekøretøjer samt levnedsmiddel-, medicinal-, energi- og marineteknik. Med integrationen af elektroniske komponenter, brugen af innovative materialer og fokuseringen på trends såsom maskinsikkerhed og industri 4.0 er Aventics frontløber med hensyn til bruger- og miljøvenlige løsninger.

Aventics har knap 150 års erfaring inden for pneumatik og beskæftiger omkring 2.000 medarbejdere i hele verden. Ud over produktionsafdelinger i Tyskland (Laatzen), Frankrig (Bonneville), Ungarn (Eger), USA (Lexington) og Kina (Changzhou) er Aventics repræsenteret med direkte salg og forhandlere i mere end 90 lande. Aventics Group er certificeret på flere områder, blandt andet i henhold til ISO 9001 og ISO/TS 16949 for kvalitet, i henhold til ISO 50001 for energistyring og i henhold til ISO 14001 for miljøstyring.

Yderligere informationer på www.aventics.com.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://www.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.