Skip to main content

Eric Gadd skippar skivbolag – släpper en av årets bästa låtar

Pressmeddelande   •  Jun 08, 2017 14:00 CEST

Sveriges soulkung Eric Gadd firar 30 år som artist med ny musik! Den 16 juni släpps ”Stay away från mig” – redan utsedd till ”en av årets bästa låtar” av Jan Gradvall. Imorgon inleder Eric sin sommarturné.

Det var fyra år sedan Eric Gadd släppte en ny singel, men den 16 juni är det dags igen. Då släpps låten Stay away från mig. Om den skriver Jan Gradvall i DI idag; "Nästa fredag släpps en av årets bästa låtar. En hypnotisk postmodern soulballad, Stay away från mig, med potential att bli en stor hit".

– Jag vet inte om min gamla publik egentligen vill ha detta, de hoppas nog på Gammal God Gadd, men det är detta jag själv gillar, säger artisten själv om låten.

Den här gången gör Eric allt själv och släpper låten på egen label.

– Vad ska en artist som jag egentligen med ett bolag till? Det viktigaste för mig är livebiten där jag jobbar med Blixten & Co … Nu blir jag 100 procent independent. Det känns lite fint att kunna säga det efter att man fyllt 50!, säger Gadd till DI.

Eric Gadd debuterade med plattan Hello! 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Han är mannen bakom klassiker som Bara himlen ser på, Do You Believe in Me, Why Don’t You, Why Don’t I och Vi kommer aldrig att förlora, har Grammisbelönats tre gånger, sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt.

Under våren har Eric gjort två utsålda spelningar i Stockholm för att fira sina 30 år som artist och i sommar beger han sig vidare ut i landet, då med nytt material på låtlistan.

Turnéplan
10 juni – Falun, Å-festen
17 juni - Eskilstuna, Mary's Café
20 juni – Stockholm, Mosebacketerrassen (utsålt)
29 juni – Borgholm, Kackelstugan Ute
30 juni – Halmstad, Tall Ships Races (med Blacknuss)
1 juli – Lilla Torsjö, Torsjö Live (med Blacknuss)
13 juli – Gotland, Stelor
15 juli – Örebro, Stadsträdgården
17 juli – Ystad, Ystad Saltsjöbad
18 juli – Skellefteå, En Flotte
19 juli – Söderström, Söderströms
21 juli –Boden, Boden Alive
29 juli –Landskrona, Landskronakarnevalen
3 augusti – Strömsholm, Jazzens Museum
5 augusti – Vaxholm, Grinda Wärdshus
1 september – Stockholm, Mosebacketerrassen
Fler datum tillkommer

Eric Gadd - diskografi (album)
1987 - Hello!
1989 - Hurra, du lever! Pang, du är död!
1991 - Do you Believe in Gadd? (Platina)
1993 - On Display (Platina)
1995 - Floating (Platina)
1997 - The Right Way (Trippel Platina)
1999 – Spirit (Platina)
2002 - Life Support (Guld)
2006 - Eric Gadd (Guld)
2008 - Stockholm står kvar men jag ligger
2010 - Rise Up!
2013 - Fiende Eller Vän

Eric Gadd Facebook

Eric Gadd Spotify

Biljetter:
Finns att köpa via blixten.se/ericgadd samt lokala återförsäljare.

Pressbilder:
mynewsdesk.com/se/blixtenco

För mer information vänligen kontakta:
Sandra Nordin, Blixten & Co, sandra@blixten.se, 0706-973959

Blixten & Co är ett av Sveriges ledande bolag inom liveunderhållning.  

Vi representerar ett sjuttiotal av Sveriges mest framstående artister och arbetar med underhållning inom så vitt skilda områden som musik, humor, dans, teater, föreläsningar och konferenciersjobb. Vi producerar konserter, shower, musikaler och teaterföreställningar för både fasta scener och på turné i hela Skandinavien.
Vår framgång tror vi ligger i vår ambition att arbeta långsiktigt tillsammans med våra artister och arrangörer, men även med publiken och företag. Vi tummar aldrig på kvaliteten vilket skapar relationer som håller.