Skip to main content

Sveriges soulkung Eric Gadd firar 30 år som artist med två jubileumskonserter på Nalen i april

Pressmeddelande   •   Feb 15, 2017 09:00 CET

I år är det är 30 år sedan Eric Gadd gjorde debut med plattan ”Hello!”, sedan dess har han släppt ytterligare elva studioalbum och gjort tusentals livespelningar. I april hyllas hela karriären med dubbla jubileumskonserter på Nalen, en kväll med en intim akustisk spelning och följande kväll spelar Eric med stort band. Konsertkvällarna - torsdag 20 april och fredag 21 april - går under namnet ”Nu som då”. Biljetterna släpps fredagen den 17 februari.

Eric Gadd är mannen bakom klassiker som ”Bara himlen ser på”, "Do You Believe in Me”, ”Why Don’t You, Why Don’t I” och "Vi kommer aldrig att förlora”. Han är Grammisbelönad tre gånger om, har sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt och har alltid varit en uppskattad liveartist. Vid en snabb överslagsräkning är han idag uppe i närmare 4 000 livespelningar sedan starten. Utöver konstant turnérande var Eric Gadd en av de första artisterna som spelade på Restaurang Strandvägen 1, fem kvällar i veckan under en hel månad.

I april bjuder Eric Gadd in till två kvällar på Nalen för att fira 30-år som artist genom att framföra sin låtskatt live i form av två helt olika spelningar. Torsdagen den 20 april blir det en intim akustisk spelning och fredagen den 21 april sätter han ihop ett stort band, inkluderat många av sina bästa vänner, för att bjuda på en riktig partykväll i soulens tecken.

- Jag ser så oerhört mycket fram emot jubileumskvällarna. Det kommer bli två helt olika konserter, den akustiska med mig, ytterligare ett par musiker och sittande publik. Den andra blir ett stort livekalas med stående, eller förhoppningsvis dansande, publik. Jag slås av hur tiden är så märklig; å ena sidan har man minnen från det första man gjorde för flera år sen till det sista man gjorde igår. Det är som att jag är där och här samtidigt men det är lika starkt nu som då. Jag är oerhört tacksam över mina 30 verksamma år som artist, och det jag gjort musikaliskt känns lika angeläget idag, jag vill hylla det. Hoppas vi ses på Nalen!, hälsar Eric Gadd.

”Nu som då” - Eric Gadd 30 år som artist - Jubileumskonserter på Nalen
20 april kl 21.00
21 april kl 21.00

Eric Gadd - diskografi
1987 - Hello!
1989 - Hurra, du lever! Pang, du är död!
1991 - Do you Believe in Gadd? (Platina)
1993 - On Display (Platina)
1995 - Floating (Platina)
1997 - The Right Way (Trippel Platina)
1999 – Spirit (Platina)
2002 - Life Support (Guld)
2006 - Eric Gadd (Guld)
2008 - Stockholm står kvar men jag ligger
2010 - Rise Up!
2013 - Fiende Eller Vän

Eric Gadd Facebook

Eric Gadd Spotify

Biljetter:
Biljetterna släpps den 17 februari via blixten.se/ericgadd

Pressbilder:
mynewsdesk.com/se/blixtenco

För mer information vänligen kontakta:
Sandra Nordin, Blixten & Co, sandra@blixten.se, 0706-973959

Blixten & Co är ett av Sveriges ledande bolag inom liveunderhållning.  

Vi representerar ett sjuttiotal av Sveriges mest framstående artister och arbetar med underhållning inom så vitt skilda områden som musik, humor, dans, teater, föreläsningar och konferenciersjobb. Vi producerar konserter, shower, musikaler och teaterföreställningar för både fasta scener och på turné i hela Skandinavien.
Vår framgång tror vi ligger i vår ambition att arbeta långsiktigt tillsammans med våra artister och arrangörer, men även med publiken och företag. Vi tummar aldrig på kvaliteten vilket skapar relationer som håller.