Skip to main content

Derome fortsetter å ekspandere i Norge – kjøper nok en takstolfabrikk

Pressmeddelande   •   Jan 08, 2018 08:10 CET

Takstolteknikk i Svarstad er et firma med 14 ansatte som ble startet i 1993. Firmaet har i dag en omsetning på ca. 25 mill. kr., og har i tillegg til virksomheten i Svarstad salgskontorer i Oslo og Gjerstad.

- Dette blir en utmerket måte for oss å videreutvikle etableringen vår i Norge, sier Mats Lindblom, daglig leder for Deromes takstolvirksomhet i Norge. Med vår eksisterende takstolfabrikk i Minnesund har vi startet i liten skala for å bli kjent med det norske markedet. Når tar i et ytterligere skritt mot målet vårt om å være en stabil aktør på det norske takstolmarkedet.

Vi overtok den nye fabrikken 1. januar 2018, og overtakelsen skjer i skrivende stund. En av våre egne svenske medarbeider avbryter sine løpende arbeidsoppgaver og blir umiddelbart prosjektleder i Svarstad. Tanken er at på nært hold å kunne ivareta Takstolteknikks unike egenskaper og arbeidsmetoder, administrative prosedyrer og systemer.

Fremtidige planer for Norge

Derome har som mål å forsette å ekspandere i Norge, med hovedfokus på den sørøstlige delen av Norge. Men også andre geografiske områder er interessante, særlig når det gjelder brubukker og tunnelportaler.

- Gjennom oppkjøpet av (Derome) Eidsvoll Takstolfabrikk for litt over et år siden, har vi fått en sterk posisjon innen infrastrukturbransjen, sier Mats Lindblom. Vi er en ledende leverandør av brubukker og tunnelportaler, og takket være oppkjøpet av Takstolteknikk, har vi fått en sterkere posisjon på markedet.

Medarbeiderne innen salg, konstruksjon og produksjon har en samlet kompetanse og erfaring som Derome nå vil ivareta og utvikle. På denne måten blir vi en enda mer kompetent, stabil og langsiktig samarbeidspartner på det norske takstolmarkedet.

Som konsern har Derome ekspandert kraft de seneste årene. Det går svært bra på samtlige forretningsområder, og satsingen på det norske takstolmarkedet innebærer i tillegg produksjon for den nybygde takstolfabrikken i Tanumshede nær norskegrensen.

- Vi får en god spredning med produksjonssteder i Svarstad, Minnesund og Tanumshede, slik at vi kan tilby våre norske kunder gode logistikkløsninger. Vi ligger på høye tall med hensyn til byggevirksomhet, og selv om vi nå opplever en viss utflating, ser vi optimistisk på fremtiden både i Norge og Sverige, avslutter Mats Lindblom.

Deromes takstolfirmaer i Norge vil i fremtiden hete Derome Takstolteknikk.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FAKTA OM DEROMEGRUPPEN

Företaget har anor från 1946 då Karl Andersson startade första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver andra och tredje generationen av ägarfamiljen Deromegruppen, som är Sveriges största familjeägda träindustri med 2000 medarbetare. Omsättningen beräknas uppgå till 7,5 miljarder kronor under år 2018.

Deromegruppens verksamheter avser skogs- och träindustri med fyra egna sågverk, bygg- och järnhandelsverksamhet, hustillverkning, produktion av trätakstolar, bioenergi, emballage, byggkomponenter, markexploatering samt förvaltning av lägenheter och lokaler i eget innehav. Deromegruppen har en omfattande export av sågade och förädlade trävaror och prefabricerade villor.

Produktionsanläggningar finns i Anneberg, Derome, Halmstad, Kalix, Kinnared, Kristinehamn, Mjölby, Okome, Skellefteå, Tanumshede och Varberg. Bygghandelsverksamhet finns på ca 40 orter och säljkontor för A-hus finns på ca 20 orter i Sverige. Takstolstillverkning sker även i Norge och Tyskland.

Varumärken som ingår i Deromegruppen är även A-hus och Varbergshus. För mer information se: www.derome.se, www.a-hus.se och www.varbergshus.se.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://www.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.