Skip to main content

ElinderSten förädlar Valbos familjära miljö

Pressmeddelande   •   Maj 21, 2019 09:34 CEST

Få handelsplatser är lika älskat av sina besökare som Valbo. Nu får det slitna köpcentret en efterlängtad totalrenovering av arkitektkontoret ElinderSten. – När man pratar om Köpis blir folk väldigt nostalgiska. Vi kommer se till så att det förblir en plats att skapa minnen på, säger Lina Goldén, uppdragsansvarig arkitekt på ElinderSten. 

I snart 50 år har Valbo varit en plats där familj och vänner skapat minnen tillsammans. Köpcentret kallas för Gästriklands ledande handelsplats och lockar invånare från bland annat Valbo, Gävle och Sandviken. Av dessa har Valbo fått smeknamnet Köpis.
– Valbo har vuxit sig in i folksjälen lokalt. Det är väldigt unikt för en handelsplats så vi vill ta vara på det och bygga vidare på det familjära. Vår konceptbild är en mormor med ett barnbarn som går omkring, säger Lina Goldén.

Total ytskiktsrenovering

Men Valbo är i dag väldigt nedgånget, trots att man nyligen gjort förändringar. Golvet är spräckligt och det sitter fortfarande kalla lysrör i taket. ElinderSten vill i stället fylla Valbo med varma färger.
– Vi kommer att lägga till små saker som man kan upptäcka på vägen för att efterlikna promenad. Man ska kunna vandra runt här utan att bara uträtta ärenden, säger Lina Goldén.
ElinderSten kommer även att göra en total ytskiktsrenovering och byta ut golv, väggar och butiksfronter, men även undertak och belysning. Man planerar även att skapa en tydligare entré.
– Vi vill att det ska vara lättare att hitta och orientera sig. Alla servicefunktioner, så som toalettpaketen, är uppdaterade. Vi kommer också att skapa en form av familjelounge med bland annat amningsrum, säger Lina Goldén.

En plats för alla

Men för att behålla den nostalgiska och familjära känslan hos Valbo vill ElinderSten inte röra om i den ursprungliga layouten. Trots en totalrenovering kommer besökarna att känna igen sig och Valbo kommer fortsätta vara en plats där man skapar minnen.
– Valbos kundlöfte är att erbjuda kvalitetstid. Vi vill därför skapa en plats dit du kan gå för att hänga med kompisarna eller luncha med familjen. Målet är att alla ska känna sig välkomna, avslutar Lina Goldén.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.