Skip to main content

Lindens förskola, finalist till Gröna Lansen 2019

Bild   •   Aug 30, 2019 07:00 CEST

Typ av projekt: Nybyggnad av förskola Byggherre: Malmö stad Stadsfastigheter Arkitekt: New Line Arkitekter Landskapsarkitekt: Sweco Architects Färdigställt: 2018 Fastighet: Spårvägen 3 Adress: Spårvägen 3, Celsiusgatan 19A Juryns motivering ”Med barnens bästa i fokus har staden använt sin kraft som offentlig beställare för att få ett sunt hus med rena material och låga emissioner. Byggnaden har en låg energiförbrukning i klass med passivhus och smarta ljuddämpande lösningar både inne och ute. Med en gård som kan användas av allmänheten, samutnyttjas välplanerade ytor i den täta och gröna staden. Omtanke genomsyrar processen och tar sig konkreta uttryck genom väl tilltagna cykelparkeringar även för lådcyklar, så att vardagspusslet kan gå i takt med modern mobilitet.”  
Licens Användning i media (?)
Fotograf/Källa Bojana Lukac, Malmö stadsbyggnadskontor
Storlek 15,9 MB
Format .jpg
Bildmått 5556 x 3840 pixlar