AVENTICS

Älykäs pneumatiikka lisää tuottavuutta

Pressmeddelande   •   Jun 01, 2017 09:58 CEST

Kun järjestelmässäsi on AVENTICSIN Smart Pneumatics Monitor, voit ennustaa laitoksesi tilan ja kuluneisuuden, ennen kuin käyttöseisokki on tosiasia. Uusi SMP-yksikkö antaa käyttäjälle luotettavaa ja arvokasta tietoa laitoksen kulumiskehityksestä ja energiatehokkuudesta.

Yksikkö lähettää esikäsitellyt tilaviestit pääjärjestelmiin ja ennalta määritetyille työntekijöille kuormittamatta PLC- ja muita ohjausjärjestelmiä. Smart Pneumatics Monitor pienentää käyttöseisokkien vaaraa ja alentaa tehokkaasti laitoksen käyttökustannuksia.

Toimintatilan valvonta
Venttiiliterminaaleille tarkoitettuihin AVENTICS-tiedonsiirtoyksiköihin (AES) kytketyllä SPM-lisäyksiköllä jokainen vastaanotettu anturiarvo voidaan arvioida automaattisesti järjestelmän tilan luotettavaa tunnistusta varten. Esimerkiksi iskunvaimentimen kuluneisuuden valvomiseksi arvioidaan vaimennussekvenssiä. AVENTICSIN ja Node-RED-ohjelmiston kirjoittamat algoritmit analysoivat nämä tiedot sisäisesti SPM-yksikössä ja tuovat ne käytettäviksi. Tiedot lähetetään eteenpäin joko sisäisen OPC UA -liitännän kautta tai muilla tiedonsiirtomenetelmillä, kuten MQTT tai pilvipalvelu.

Lisäksi on mahdollista lähettää hälytys esim. sähköpostilla tai tekstiviestillä.

– Digitalisoinnin avulla pneumaattiset järjestelmät pääsevät tuottavuudessa ja tehokkuudessa aivan uudelle tasolle, painottaa AVENTICS Oy:n Jouni Lehtoranta.

SPM:n käyttöönotto ei vaadi aiempaa tietoa PLC-ohjelmoinnista. Ohjelmiston graafisen käyttöliittymän kautta käyttäjä voi vetää ja pudottaa valvottavia komponentteja. Pyynnöstä yksikkö pystyy valvomaan energiankulutusta suhteessa kuluneisuusasteeseen. Käyttäjät voivat myös tehdä mittauksia toimintavarmuuden ja energiatehokkuuden optimoimiseksi ja tätä kautta standardin ISO 50001 mukaisessa EU:n energiadirektiivissä tai EMAS:n mukaisessa ympäristöjohtamisjärjestelmässä ilmoitettujen vaatimusten täyttämiseksi.

Kokonaisratkaisujen yhteisvaikutus
”Esineiden Internet” tarkoittaa, että kone- ja automaatiotoimittajat on nyt ketjutettu toisiinsa, korostaa Björn Lindberg. Siksi AVENTICS toimii yhteistyössä useiden yritysten kanssa asiakkaille lisäarvoa tuovien kokonaisratkaisujen kehittämiseksi.

AVENTICSia koskevia tietoja

Aventics on yksi johtavista pneumatiikkakomponenttien ja -järjestelmien sekä asiakaskohtaisten sovellusten valmistajista. Pneumatiikkaan erikoistuneen yrityksen valikoimaan kuuluu tuotteita ja palveluita eri aloille, kuten mm. Industrial Automation, Commercial Vehicles, Food & Beverage, Railway Technology, Life Sciences, Energy ja Marine Technology. Elektroniikan integroiminen, edistyneiden materiaalien käyttö ja tärkeisiin trendeihin, kuten koneturvallisuus ja teollisuus 4.0, keskittyminen tekevät Aventicsista käyttäjä- ja ympäristöystävällisten ratkaisujen edelläkävijän.

Aventicsilla on noin 150 vuoden kokemus pneumatiikka-alalta. Yrityksen palveluksessa työskentelee maailmanlaajuisesti n. 2 000 henkilöä. Yrityksellä ei ole tuotantolaitoksia pelkästään Saksassa (Laatzen), Ranskassa (Bonneville), Unkarissa (Eger), USA:ssa

(Lexington) ja Kiinassa (Changzhou), vaan sen lisäksi Aventicsilla on jälleenmyyjiä ja myyntiedustajia yli 90 maailman maassa. Aventics-ryhmälle on myönnetty moninkertainen sertifiointi, mm. ISO 9001 ja ISO/TS 16949 laadulle, ISO 50001 energianhallinnalle ja ISO 14001 ympäristönhallinnalle.

Lisätietoja on osoitteessa www.aventics.com.