Bonnier Books

Akateeminen Kirjakauppa on nyt osa Bonnier Booksia

Pressmeddelande   •   Sep 30, 2015 13:47 CEST

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt yrityskaupan, jossa Bonnier Books AB hankkii Akateemisen Kirjakaupan liiketoiminnot omistukseensa. Akateeminen Kirjakauppa on osa Bonnier Booksia 1.10. alkaen.

Akateemisen Kirjakaupan vt. toimitusjohtaja Bo Holmberg on jo aloittanut tehtävässään. Holmberg on toiminut pitkään ruotsalaisen Akademibokhandeln-kirjakauppaketjun palveluksessa, viimeksi sen liiketoiminta- ja myyntijohtajana.

Bo Holmberg, vt. toimitusjohtaja:

Kuukausien valmistelujen jälkeen odotamme innolla, että saamme tehdä töitä Akateemisen Kirjakaupan kanssa ja kehittää sitä eteenpäin. Akateeminen Kirjakauppa on perinteikäs kirjakauppa. Sillä on hyvät mahdollisuudet menestyä kirja-alan markkinoilla vahvojen asiakassuhteidensa ansiosta. Kirjakaupan brändi on vahva ja henkilöstö osaavaa.Me tulemme jatkossakin olemaan laadukas kirjakauppa, jonka laajaa kirjavalikoimaa täydentävät paperi- ja toimistotuotteet. Haluamme kehittää myymälöitä niin, että niistä tulee ihmisille luonnollinen kohtaamispaikka, inspiraation, uusien ideoiden ja ajatusten lähde. Haluamme, että asiakkaamme löytävät kirjakauppaan entistä helpommin ja että ostotapahtuma on sujuva ja vaivaton.

Akateemiseen Kirjakauppaan kuuluu kuusi myymälää Suomessa. Yritysoston myötä Akateemisesta Kirjakaupasta tulee Bonnier Booksin erillinen tytäryhtiö. Bonnier Books on kirjakustantaja ja se toimii kustantamisen ohella vähittäismyynnissä verkko- ja kirjakauppamyynnin kautta.Akateemisesta Kirjakaupasta tulee näin ollen Bonnier Books Finlandin sisaryhtiö.

Jacob Dalborg, Bonnier Booksin toimitusjohtaja:

Olemme todella iloisia siitä, että Akateeminen Kirjakauppa on nyt osa konserniamme. Toimimme Suomen markkinoilla pitkäjänteisesti ja uskomme kirjallisuuteen jatkossakin, tiedostaen samanaikaisesti alaa koskevat haasteet. Akateeminen Kirjakauppa on tärkeä osa suomalaista kulttuurielämää ja sopii hyvin strategiaamme, joka koostuu niin kustantamisesta kuin perinteisestä kirjakaupasta ja verkkokirjakaupasta.

Akateemiseen Kirjakauppaan on aiemmin kuulunut seitsemän myymälää: kirjakauppa Helsingin keskustassa sekä myymälät Tapiolassa, Itiksessä, Jumbossa, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Stockmann on jo aiemmin päättänyt sulkea Oulun-myymälän.

Alvar Renqvist ja Gösta Branders perustivat Akateemisen Kirjakaupan vuonna 1893. Se on ollut osa Stockmann-konsernia vuodesta 1930 lähtien. Akateemisessa Kirjakaupassa on laaja valikoima kirjallisuutta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä muuta kirjallisuutta alkukielillä. Akateemisessa Kirjakaupassa myydään myös lehtiä sekä paperi- ja toimistotuotteita. Akateemisen Kirjakaupan liikevaihto oli 40,6 miljoonaa vuonna 2014.

Bonnier Books on yksi Euroopan suurimmista kaunokirjallisuutta sekä lasten- ja tietokirjoja kustantavista kustannusyhtiöistä. Bonnier Books toimii muun muassa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Puolassa ja Ranskassa. Bonnier Booksin tytäryhtiöillä on myös verkkokauppa-, kirjakerho- ja jakeluliiketoimintaa sekä vähittäismyyntiliiketoimintaa. Bonnier Books omistaa Suomessa muun muassa kirjakustantamot WSOY:n, Tammen ja Readme.fi:n sekä Adlibris-verkkokirjakaupan. Bonnier Booksin liikevaihto on noin 7 miljardia kruunua ja sillä on yli 2 000 työntekijää. Se on mediayhtiö Bonnierin liiketoiminta-alue ja alakonserni.

Stockmann on suomalainen vähittäiskauppa-alan pörssiyhtiö. Sillä on yhteensä noin 13000 työntekijää, joista noin 5000 Suomessa. Yhtiö perustettiin vuonna 1862. Konsernin liikevaihto oli 1 845 miljoonaa euroa vuonna 2014. Akateeminen Kirjakauppa ja sen verkkokauppa kuuluvat Stockmann Retail -yksikköön, johon kuuluvat myös Stockmann-tavaratalot sekä Stockmann-verkkokauppa. Stockmannilla on yhteensä 16 tavarataloa neljässä maassa (2014).

Lisätietoja:

Bonnier Books

Jacob Dalborg, toimitusjohtaja, Bonnier Books, +46 8 696 8001

Bo Holmberg, vt. toimitusjohtaja Akateeminen Kirjakauppa, +46 70 869 3220

Stockmann

Per Thelin, toimitusjohtaja, puh. +358 9 121 5542