Svenska Gulahund

Den gule hund - Norge

Pressmeddelande  •  2012-08-03 17:11 CEST

Den gule hund- Norge ønsker å fremme et GODT og ansvarsfullt hundeeieransvar gjennom å kunne hjelpe de hunder som trenger litt mer plass med et GULT bånd, rosett, skjerf eller lignende på hundens koppel eller på hundens hals.  Det betyr; Mer plass takk!

For at det ikke skal bli noen misforståelser skal man ikke bruke vester i gult da disse brukes av hunder i tjeneste. Disse hundene skal man ikke gå bort til uansett, de er på jobb og skal være i fred.

Å kommunisere med andre på avstand

Nå kan hundeiere som har ”gule hunder» kommuniserer med andre før de slipper å komme andre for nære. En gul markering på hundens koppel eller på hundens hals, betyr at akkurat den hunden ikke bør komme for nære innpå andre dyr eller mennesker.

Gi dem mer plass eller gi dem tid til å flytte seg.

Anledninger til at hunden ikke kan komme andre for nære og trenger litt mer plass er mange. Ved å markere for avstand kan vi beskytte både hunder og mennesker mot uheldige hundemøter mellom hund/hund og hund/menneske.

  • En hund som har vondt kan for en periode være redd for at andre skal gjøre den vondt.
  • En omplassert hund synes kanskje omgivelsene er litt skumle til å begynne med og trenger trening som ikke skremmer den. En gul sløyfe i båndet signaliserer at den trenger litt mer plass.
  • Mange hundeeiere har problemer med hundemøter. Mange av disse hundene trenger å trenes med systematisk desensitivisering , dvs. at de trenes skritt for skritt i det de er redd for. En gul sløyfe vil kunne hjelpe på med treningen da alle kan se det gule båndet og gi dem litt mer plass.
  • Noen hunder liker ikke andre hunder og trenger litt mer plass slik at de skal slippe å utagere  hver gang de møter andre hunder.
  • En hund kan være gammel og ønsker ikke kontakt med andre hunder.
  • Ved operasjoner og skader kan hunder trenge ro og ikke ha kontakt med andre hunder på grunn av operasjonssår og lignende. En gul sløyfe vil signalisere at de trenger litt mer plass.
  • En tispe med løpetid er et mål for mange hannhunder. Ved å ta på en gul markering på hunden signaliserer du at dere ikke vil ha kontakt med andrehunder.
  • Symbolet den gule hunden er en fin måte å undervise barn om hund og hvordan agere i nærheten av disse. Det jobbes med et undervisningsprogram for barn hvordan de skal forholde seg til hund. Ved å bruke den gule hunden i animasjon vil barn lettere kunne huske hva som gjelder rundt hunder.

Ved aggresjon som innebærer at hunden angriper andre hunder eller mennesker, bør hunden ha på seg munnkurv. Gul markering er da bra og ha på, men man må også beskytte andre hunder, sin egen hund og mennesker mot bittskader. Det er du som hundeier som har ansvaret for din hund slik at den ikke skader andre individer.

Et gult bånd betyr ikke at man skal slutte å trene. Målet er at man trenger gult bånd sammen med et fornuftig treningsopplegg slik at man en dag kan ta av det gule båndet på hunden sin.

Gjennom en gul markering på koppelet kan du vise att din hund behøver mer plass. Kanskje bare for en liten stund under treningsperioden, eller for alltid.

 Den gule hunden har nå eksistert i 5 uker og vi opplever at mennesker endelig har funnet noe som de slipper å forklare gang på gang til andre hva som gjør at hunden ikke kan hilse på andre hunder.  

Av våre nordiske naboland har i Norge, Sverige, Finland og Island blitt med  i Gulehund-kampanjen.

Tilsammen med Den gule hund – Norge, Svenska Gula hund, Finske Gule hund og Guli hundurinn á Íslandi på Facebook er det i skrivende stund ca. 6 900 medlemmer. Hjemmesiden har hatt over 106 000 besøk og finnes hittil på 12 språk og flere språk er under oversetting. Den gule hund-Norge, Finske Gule hund, Svenska Gulahund og Guli Hundurinn startet 27. juni, 2012, og har nå pågått i over en måned. Kampanjen har fått en meget positiv mottagelse av både hundeeiere og allmennheten generelt.

I Sverige og på Island har kampanjen fått enormt stor oppmerksomhet i aviser og radio over hele landet.  

Hjelp oss att føre kampanjen videre, den drives helt ideelt og vi er avhengig av deg som besøker hjemmesidene for å lykkes.

Takk på forhånd!

 

For presse

www.dengulehund.no (Her finnes oversikt over gule hund på 12 språk).
Definisjonen av systematisk de desensitivisering: 
http://wikbio.com/nb/Ordbok/definisjon-av/systematisk-desensitivisering

På Facebook:

Den gule hund – Norge 
Svenska Gula Hund  
Gule Hundurinn à Ìslandi 

 

Initiativtaker av kampanjen
http://oliversson.se

 

Med vennlig hilsen

Mimmi Engh
Leder for den norske kampanjen

Vad är Gulahund?

Gulahund är en kampanj som visas i flera länder. En kampanj för de hundar som behöver få mera utrymme. Genom en gul markering på kopplet kan du visa att din hund behöver mer utrymme. Kanske tillfälligt eller för jämnan. 

Om vi får en markering för avstånd kan vi skydda både hundar och människor mot onödiga olyckor. En hund som har ont kan just då vara mer rädd om sig. Eller en hund som är adopterad som kan tycka att omgivningen är skrämmande och behöver varsam träning en lång period.

Eller varför inte på en löptik, så att hanhundsägare ser utan att behöva komma nära. Även barn kan lära sig förstå att gult betyder att man inte får gå fram. Hjälp oss att föra kampanjen vidare, den drivs helt ideellt och vi är beroende av dig som besökare för att lyckas. Tack på förhand!

Det finns många olika anledningar till att de behöver lite extra utrymme, så visa respekt. Ge dem plats eller ge dem tid att förflytta sig.

You haven't completed the steps for your Hosted Newsroom

You haven't entered a correct link to your helper.html file for your Hosted Newsroom. Go to Publish and complete the steps.