Form The Solution

Den svenske oppfinnelsen "xpuff" er der ute i motvind

Press Release   •   Feb 08, 2017 07:00 CET

- Det nye smartelefontilbehøret muliggjør sus- og støyfri kommunikasjon

I en samtid preget av konstant kommunikasjon og en mobil livsstil er en sømløs synkronisering mellom teknikk og sosialisering høyt ettertraktet. Xpuff er derfor utviklet som en løsning på det velkjente problemet med forstyrrende lyd fra omgivelsene, spesielt under samtaler når man er på farten. Xpuff lanseres snart på Indiegogo.

Xpuff er et nytt smarttelefontilbehør som blokkerer vindsus og minimerer slag- og skrapelyder, ved at den lille «puffen» festes på høretelefonens mikrofon- og kontrolldel. På den måten filtreres uønsket lyd bort noe som øker kvaliteten samtalen så vel som film- og lydinnspillinger.

”Jeg gikk tur med hunden en stormfull dag og forsøkte å prate på mobilen med min venn Jochen. Det var totalt mislykket da vinden var sterk og Jochen ikke kunne høre meg. «Nå for det være nok!» tenkte jeg og bestemte med for å gjøre noe med problemet. Derfor har Jochen og jeg nå utviklet smarttelefontilbehøret Xpuff. Det føles fantastisk å lansere dette om vinteren da været ofte er hardt, og det er utfordrende å være utendørs,» Sier Lukas Belsander, Xpuffs VD og grunnlegger.

Problemet med forskjellige typer av lydforstyrrelser er komplisert, men Xpuff er designet med en veldig enkel konstruksjon. Smarttelefontilbehøret, som er kompatibel med Apples EarPod-høretelefoner, består av tre elektronikkfrie deler, et ytre todelt deksel i resirkulert plast og et mykt indre skum. Skummet festes rundt høretelefonledningens mikrofondel og låses fast med dekselets under- og overdel, og kan like smidig løsnes igjen. Produktets pakning og deler er tilrettelagt for enkel kildesortering, noe som gjør det mer miljøvennlig. Xpuff er testet av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, og viser en vindsusreduksjon på 70-76 prosent mellom 4 og 12 m/s.

”Det finnes lignende produkter der ute, men de fleste er kun laget av skum. Vi fant ut at skum alene ikke fungerer som et fullstendig produkt da vi eksperimenterte sammen med venner mens vi løp, syklet, seilet eller var ute og gikk. Xpuff kan til og med håndtere skrapelyder fra glidelåser og skjegg! Vi håper på å kunne gjøre livet litt enklere for personer med aktiv livsstil, spesielt i bymiljøer. Hvem vet, kanskje folk som ikke er for mye i utgangspunktet ikke beveger seg så mye kanskje oftere vil ta seg en runde kvartalet for å ta en telefonsamtale?», sier Jochen Lavéno Mangelsdorf, Xpuffs Creative Director og grunder.

Etter ett års intensiv utvikling og testing som prototyp er Xpuff nå klar for lansering. For at produktet skal kunne gå i produksjon satser Xpuff-teamet nå på en «crowdfunding-kampanje» via siden «IndieGoGo».

Indiegogo kampanje, aktiv fortLINK

Kontakt oss gjerne for å teste produktet

Hjemmeside: thexpuff.com

Bilder/film: mynewsdesk

sosiale medier: facebook.com/theXpuff | instagram.com/theXpuff

For intervjuer eller ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Jochen Lavéno Mangelsdorf
+46 (0) 70 842 48 91

jochen@thexpuff.com

Om xpuff

Xpuff er et smarttelefontilbehør som gjør sus- og støyfrie samtaler mulige ved at den filtrerer, blokkerer og minimerer forstyrrende lyd som for eksempel vind. Produksjonen er designet og utviklet av den svenske entreprenør- og industridesignerduoen Lukas Belsander og Jochen Lavéno Mangelsdorf. Varemerket Xpuff og patentet eies av firmaet Form The Solution, som ble grunnlagt og drives av den samme duoen. 

Form The Solution

Philosophy

Question everything - Everyday situation drives us to question and rethink how things are and is made.

Learn from the past – Our passion for old-school ways and forgotten methods and techniques is truly inspiring us.

Solutions in life - Our goal is to change and improve with a feel of an obvious and effective solution that enhances the user’s quality of life.

Love for the future – The combination between creativity and business thinking allows us to change today and create the future of tomorrow.