Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet

Eksplosiv interesse for nordiske computerspil

Pressmeddelande   •   Feb 12, 2007 11:30 CET

Der er voldsom vækst i den nordiske spilbranche. Den 15.-16. maj mødes branchens tungeste aktører på konferencen Nordic Game 2007 for at diskutere et af de hurtigst voksende områder i underholdningssektoren. Konferencen er den største af sin art i Europa.

Det er fjerde år i træk at Nordic Game-konferencen afholdes, og ligesom spilfænomenet i sig selv er begivenheden vokset med eksplosiv fart. I år forventes der således over 1000 deltagere, som i løbet af de to dage vil opleve mere end 50 talere, seminarer og workshops. Dermed indtager konferencen en klar førerposition blandt de største på det europæiske marked.

Nye platforme, nye samfund
Nordic Game 2007 rammer lige ned i den rivende udvikling, som spilfænomenet er inde i netop nu, hvor det sociale element spiller en stadig større rolle. De nyeste konsollers stærke fokus på internettet og opbygningen af nye samfund sætter streg under tendensen, som kan samtidig vise sig at være yderst positiv for den voksende nordiske spilbranche, idet den åbner for en række interessante muligheder.

Det overordnede tema for Nordic Game 2007 afspejler dette og har fået titlen "Games Communities". En væsentlig del af konferencens program belyser temaet fra flere sider med talere fra den globale spilscene. Hovedemnet er opbygningen af nye virtuelle samfund og hvordan det kan få indflydelse på alle dele af branchen, både udviklere, udgivere, forskere, forhandlere og ikke mindst spillerne selv.

Stærke talere
Den første kvintet af talere i et stærkt line-up fra både det internationale spilsamfund og den nordiske spilbranche er netop blevet annonceret: Paulina Bozek, producer hos Sony og kvinden bag det epokegørende karaokespil SingStar, Greg LoPiccolo og Ryan Lesser fra Harmonix, spiludviklerne bag rockguitar-spillet Guitar Hero, Matsuura Masaya, den japanske musiktroldmand, som bl.a. har været med til at skabe robothunden Aibo og Kouno Tsutomu, der står bag innovative spiltitler som ICO og LocoRoco.

Tilmeld dig nu!
Ovenstående er kun et lille uddrag af konferenceprogrammet, som i disse dage konstant udvides med talere fra både den internationale spilscene og den nordiske branche.

Nordic Game 2007 løber af stablen i MalmöMässan i Malmø, Sverige, den 15.-16. maj, men det er allerede nu muligt at tilmelde sig. På www.nordicgame.com findes al den nødvendige information.

Pressekontakt:
press@nordicgameprogram.org
+45 2360 9422