EQT Partners AB

EQTs nye ”special situations” fond – EQT Opportunity Fund – overtager den danske møbelproducent Bodilsen

Pressmeddelande   •   Nov 02, 2006 08:57 CET

EQT Opportunity Fund meddeler, at den - via et holdingselskab - overtager 100% af aktierne i den danske møbelproducent Bodilsen A/S (”Bodilsen” eller ”Selskabet”) fra det børsnoterede Bodilsen Holding A/S.

EQT Opportunity Fund overtager aktierne i Bodilsen for DKK 1 million. I forbindelse med en finansiel restrukturering vil EQT Opportunity Fund gennemføre en kontant kapitaltilførsel på omkring DKK 100 millioner, og Selskabets långivende banker vil afskrive DKK 190 millioner i relation til nuværende kreditfaciliteter.

“Ledelsen er meget tilfreds med, at der er fundet en stærk industriel og finansiel ejer som EQT Opportunity Fund. Vi er ligeledes meget tilfredse med, at vi nu er i en situation, hvor Bodilsen bliver finansielt restruktureret og får en sund soliditet til at fortsætte driften. Det betyder, at Bodilsens leverandører og kunder fra i dag har en stærk partner, og at mange arbejdspladser er reddet”, udtaler Jan Ankersen, adm. direktør i Bodilsen.

Bodilsen er den første investering i Norden for EQT Opportunity Fund, der blev stiftet af EQT i begyndelsen af 2006. EQT Opportunity Fund foretager investeringer i mellemstore virksomheder med en sund underliggende forretning og et klart potentiale for værdiskabelse, men som samtidig har problemer, som det kræver særlig ekspertise at løse. Fonden er aktiv i Norden og i de tysktalende lande og har kapitaltilsagn på EUR 372 millioner.

“Det er vores overbevisning, at EQT Opportunity Fund har de nødvendige industrielle og finansielle ressourcer til at støtte Bodilsen i at vende udviklingen i selskabet og sikre dets succes fremover”, udtaler Håkan Johansson, Senior Partner i EQT Partners.

Overtagelsen forudsætter godkendelse på en ekstraordinær generalforsamling i Bodilsen Holding A/S som der snarest vil blive indkaldt til, godkendelse af de relevante konkurrencemyndigheder, og at der ikke er indtruffet nogen væsentlig negativ begivenhed inden closing. Bestyrelsen i Bodilsen Holding A/S anbefaler enstemmigt aktionærerne at stemme for transaktionen på den ekstraordinære generalforsamling.
SEB Enskilda Corporate Finance har været finansiel rådgiver og Kromann Reumert juridisk rådgiver for EQT Opportunity Fund.


Om Bodilsen
Bodilsen er en betydende dansk møbelproducent. Kombinationen af verdensomspændende kompetencer inden for produktion og udvikling samt et velfungerende globalt indkøbssystem gør Bodilsen til en leverandør i verdensklasse af masseproducerede møbler til de førende detailhandlere i verden.

Bodilsen er specialiseret inden for forarbejdning af fyrretræ, birketræ og MDF. Desuden er fremstilling af hvidpigmenterede møbler en af virksomhedens kernekompetencer.

Med næsten 820 ansatte verden over – hvoraf 600 arbejder i Danmark – er Bodilsen en betydningsfuld arbejdsplads.

Kontakt: Håkan Johansson, Senior Partner, EQT Partners, +46 8 506 55 300
Johan Hähnel, Communications & PR, +46 706 056 334, johan.hahnel@eqt.se


EQT is a group of private equity funds that manages approximately € 6 billion in equity in 8 funds. EQT Partners, acting as investment advisor to all EQT funds, has offices in Stockholm, Copenhagen, Helsinki, Frankfurt, Munich and Hong Kong. EQT realises its business concept by acquiring and developing high-quality medium sized companies in Northern Europe and Greater China. EQT serves as an active owner and works in close co-operation with the management of the companies it acquires, to develop and implement value-enhancing strategies. In total EQT has invested in about 50 companies.