Tourism Authority of Thailand

Forlæng golfsæsonen i Thailand! Guide til landets bedste golfbaner

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2013 09:00 CET

Hvert år besøger over 400.000 turister Thailand for at spille golf. Den smukke natur, det behagelige klima og golfbaner i verdensklasse er medvirkende til, at mange vælger at kombinere sommerferien med muligheden for at svinge golfkøllerne. Thailand er et fantastisk rejsemål for spillere på alle niveauer.

Thailand byder på mere end en klar blå himmel, turkisblåt vand og afslapning på stranden. For dig, der ønsker at spille golf i ferien, er der mange fantastiske baner at vælge imellem, uanset om du er professionel eller amatør. Golfbanerne ligger sjældent ret langt fra de populære turistområder, hvilket betyder, at de er perfekte til en heldagsudflugt.

Det nordiske klima gør det mindre sjovt at spille golf i vinterhalvåret. Mange nordiske golfspillere flygter derfor fra Norden til Thailand om vinteren.

– Det er dejligt at se, at turisterne har fundet frem til golfbanerne i Thailand. Den første bane blev åbnet allerede i 1924, men det er egentlig først de senere år, Thailand er blevet en rigtig golfnation. Det Thailandske Turistbureau har nu i tre år arrangeret en populær golfturnering, Thai Nordic Cup. Turneringen varer syv dage og spilles på mange baner, siger Nalinee Pananon, der er direktør for det Thailandske Turistbureau i Stockholm. 

I begyndelsen af 2014 smugstarter turneringen Nordea Tour på golfbanen Black Mountain i Hua Hin. Det er andet år i træk, at Nordea Tour vælger at indvie golfsæsonen i Thailand.

I Thailand findes der omkring 260 golfbaner. Her får du et par tip om nogle af vores favoritter. 

Bangkok

Thai Country Club, Bangkok
En times rejse fra det centrale Bangkok finder du dette golfparadis. Banen anses som den bedste i Thailand og er blandt top 5 i hele Asien. Det er hotelkæden Peninsula, der driver anlægget, og man kan blot sige, at det er en bane i verdensklasse.
www.thaicountryclub.com

Phuket og Koh Samui

Blue Canyon Country Club (Canyon Club), Phuket
En af verdens smukkeste golfbaner ligger kun et stenkast fra lufthavnen i Phuket. På banen er der spillet flere internationale turneringer med verdensstjerner som Tiger Woods, Ernie Els og Greg Norman. Efter en nervepirrende runde er der mulighed for at koble af på klubbens resort, som blandt andet byder på spa, hotel og restaurant.
www.bluecanyonclub.com

Santiburi Samui Country Club, Samui
Spektakulært er det ord, der bedst beskriver Santiburi Samui. Denne bane ligger på øens nordkyst i et fantastisk landskab med vandfald, vandløb og tropisk jungle. Udsigten over havet er mildest talt svimlende. Klubben har også et resort med alle tænkelige faciliteter. 

www.santiburi.com

Østkysten

Laem Chabang International Country Club, Pattaya
Denne meget grønne og velgennemtænkte 27-huls golfbane, designet af Jack Nicklaus, ligger blot 30 km uden for Pattaya og smelter naturligt ind i omgivelserne.
www.laemchabanggolf.com

Siam Country Club (Old Course), Pattaya
Her blev Thailands første LPGA-turnering, Honda Classics, afholdt i 2007. Med storspillere fra hele verden blev banen virkelig sat på prøve. I dag anses den for at være en af landets fineste, og den er meget populær, især blandt udenlandske spillere takket være sin perfekte placering lidt øst for turistområdet Pattaya.
www.siamcountryclub.com

Hua Hin

Banyan Golf Club, Hua Hin
Dette golfresort, som ligger et stenkast fra det centrale Hua Hin, blev indviet i 2008. Anlægget består af en 18-huls bane og et hotel med fritliggende huse. Banyan er blevet udpeget som en af de bedste golfbaner i hele Sydøstasien og er helt klart et besøg værd.
www.banyanthailand.com

Black Mountain Golf Club, Hua Hin
Denne svenskejede golfbane er omgivet er regnskov og ligger blot 20 minutter fra Hua Hin. I november 2011 blev banen i Asian Golf Monthly Awards udnævnt som landets bedste. Ud over 18 huller er der et resort til dem, der gerne vil slappe af efter en svedig runde.
www.blackmountainhuahin.com

Springfield Royal Country Club, Hua Hin
Kun 25 km nord for Hua Hin finder du denne perle, som også er base for den kendte Heartland Golf School. Banen har mange højdepunkter, men tredje, fjerde og femte hul er noget lidt ud over det sædvanlige. Hullerne ligger rundt om en smuk sø, og den tropiske baggrund er som taget ud af en naturfilm.
www.springfieldresort.com

Nordthailand

Santiburi Country Club, Chiang Rai
En kombination af flot design og smuk natur. Omkring 10 km uden for Chiang Rai i det nordlige Thailand byder denne naturskønne golfklub dig velkommen. En udfordrende bane, som ikke levner plads til ret mange skæve skud.
www.santiburi.com

Chiangmai Highlands Golf & Spa Resort, Chiang Mai
Det nordlige Thailand er kendt for sine dybe dale, høje bjerge og grønne skove, og det er netop, hvad denne bane byder på. Læg dertil 100 bunkere og nogle spejlblanke vandforhindringer, og du har en golfbane i verdensklasse. Hullerne på Chiangmai Highlands passer fantastisk ind i de smukke omgivelser.
www.chiangmaihighlands.com

Thai Nordic Cup
www.thainordiccup.com kan du læse mere om det Thailandske Turistbureaus egen golfturnering. 

Om det Thailandske Turistbureau

Tourism Authority of Thailand (TAT) blev grundlagt i 1960 og var den første organisation i Thailand med specielt ansvar for at fremme turismen i landet. Det thailandske turistbureau i Stockholm blev etableret i 2002 og er ansvarlig for de nordiske og baltiske lande. Det thailandske turistbureau tilbyder rejseinformation til borgere, rejsebureauer og pressen og arbejder også for at opmuntre indbyggerne i de nordiske og baltiske lande til at rejse til Thailand. Læs mere på www.tourismthailand.org/se.