Tourism Authority of Thailand

Forleng golfsesongen i Thailand! Guide til landets beste golfbaner

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2013 09:00 CET

Thailand har mer å tilby enn klarblå himmel, turkisblått vann og dovne dager på stranden. For deg som vil spille golf i ferien, er det massevis av fantastiske baner å velge blant, uansett om du er proff eller amatør. Anleggene ligger som regel nær de populære turiststedene og passer dermed perfekt til en dagstur.

Klimaet i Norden gjør det mindre fristende å spille golf i vinterhalvåret. Mange nordiske golfspillere har derfor begynt å dra til Thailand om vinteren.

– Det er morsomt å se at turistene har funnet veien til golfbanene i Thailand. Den første banen åpnet allerede i 1924, men det er egentlig først de siste årene at Thailand har blitt en skikkelig golfnasjon. Det thailandske turistbyrået har de siste tre årene arrangert en populær golfturnering, Thai Nordic Cup. Turneringen pågår i syv dager og spilles på syv baner, forteller Mrs. Nalinee Pananon, direktør for det Thailandske Turistbyrået i Stockholm. 

I begynnelsen av april 2014 smugstarter turneringen Nordea Tour på golfbanen Black Mountain i Hua Hin. Det er andre året i rad at touren velger å innlede golfsesongen i Thailand.

Thailand har omtrent 260 golfbaner. Her tipser vi om noen av våre favoritter. 

Bangkok

Thai Country Club, Bangkok
En times kjøring fra sentrale Bangkok finner du dette golfgullkornet. Banen er rangert som den beste i Thailand og en av de fem beste i hele Asia. Det er den tradisjonsrike hotellkjeden Peninsula som driver anlegget, og det er bare å konstatere at dette er en bane i verdensklasse.
www.thaicountryclub.com

Phuket og Koh Samui

Blue Canyon Country Club (Canyon Club), Phuket
En av verdens vakreste golfbaner ligger bare et steinkast fra flyplassen i Phuket. Her har det vært spilt flere internasjonale turneringer, med verdensstjerner som Tiger Woods, Ernie Els og Greg Norman. Etter en nervepirrende runde kan det være deilig å slappe av på klubbens resort, som blant annet tilbyr spa, hotell og restaurant.
www.bluecanyonclub.com

Santiburi Samui Country Club, Samui
Spektakulært er det ordet som best beskriver Santiburi Samui. På øyas nordkyst strekker denne banen seg gjennom et storslått landskap omgitt av fosser, bekker og tropisk jungel. Utsikten over havet er utrolig. Klubben tilbyr også en resort med alle tenkelige fasiliteter.
www.santiburi.com

Østkysten

Leam Chabang International Country Club, Pattaya
Denne grønne golfbanen designet av Jack Nicklaus ligger bare tre mil fra Pattaya. Den nøye gjennomtenkte 27-hullsbanen smelter inn i omgivelsene på en naturlig måte.
www.laemchabanggolf.com

Siam Country Club (Old Course), Pattaya
Her ble Thailands første LPGA-turnering arrangert i 2007 – Honda Classics. Storspillere fra hele verden satte virkelig banen på prøve. I dag anses den for å være en av landets fineste og er en populær golfbane, særlig blant utenlandske spillere. Det skyldes i stor grad den perfekte beliggenheten bare vel en mil øst for turiststedet Pattaya.
www.siamcountryclub.com

Hua Hin

Banyan Golf Club, Hua Hin
Denne golfresorten ble åpnet i 2008 og ligger bare et steinkast fra sentrale Hua Hin. Anlegget består av en 18-hullsbane og et hotell med frittstående villaer. Banyan er blitt utnevnt til et av de beste golfanleggene i hele Sørøst-Asia. Definitivt verdt et besøk.
www.banyanthailand.com

Black Mountain Golf Club, Hua Hin
Denne svenskeide golfbanen ligger omgitt av regnskog bare 20 minutter fra Hua Hin. I november 2011 ble banen kåret til landets beste i Asian Golf Monthly Awards. I tillegg til 18 flotte hull finnes også en resort for deg som ønsker å slappe av etter en anstrengende runde.
www.blackmountainhuahin.com

Springfield Royal Country Club, Hua Hin
Bare to og en halv mil nord for Hua Hin finner du denne perlen, som også er basen til den tradisjonsrike golfskolen Heartland Golf School. Banen har mange høydepunkter, men hull tre, fire og fem er noe helt utenom det vanlige. Hullene slynger seg rundt et vakkert vann, og den tropiske bakgrunnen er som hentet fra en naturfilm.
www.springfieldresort.com

Nord

Santiburi Country Club, Chiang Rai
En fin kombinasjon av flott design og vakker natur. Vel en mil utenfor Chiang Rai i det nordlige Thailand finner du denne golfklubben i vakre omgivelser. En utfordrende bane som ikke gir rom for mange feilslag.
www.santiburi.com

Chiangmai Highlands Golf & Spa Resort, Chiang Mai
Nord-Thailand er kjent for dype daler, høye fjell og grønne skoger, og det er nettopp det denne banen byr på. Legg til 100 bunkere og noen speilblanke vannhindere, så har du en golfbane i verdensklasse. Hullene på Chiangmai Highlands gjenspeiler den vakre naturen rundt på en fantastisk måte.
www.chiangmaihighlands.com

Thai Nordic Cup
www.thainordiccup.com kan du lese mer om det thailandske turistbyråets egen golfturnering.

Om Thailändska Turistbyrån Tourism Authority of Thailand (TAT) ble grunnlagt i 1960 og var den første organisasjonen i Thailand med et særlig ansvar for å fremme turismen i landet. Thailändska Turistbyrån i Stockholm ble etablert i 2002 og er ansvarlig for de nordiske og baltiske landene. Thailändska Turistbyrån gir detaljert informasjon til offentligheten, reisebyråer og media, og arbeider også for å oppmuntre innbyggerne i de nordiske og baltiske landene til å reise til Thailand. Les mer på www.tourismthailand.org/se.