Tourism Authority of Thailand

Gennem Thailands ukendte hovedstad

Pressmeddelande   •   Feb 24, 2014 09:41 CET

Mange turister, som besøger Thailand, vil gerne opleve landet på egen hånd. Med den sprudlende metropol Bangkok som udgangspunkt findes der mange spændende seværdigheder, som er perfekte til dagsudflugter. En af disse seværdigheder er tempelbyen Ayutthaya, som i 400 år var Thailands hovedstad.

Efter nogle timers bådtur på floden Chao Phraya er man sejlet 250 år tilbage i tiden – fra én hovedstad til en anden. Ayutthaya, som ligger 80 km nord for Bangkok, var Thailands hovedstad fra år 1350 til 1767. Dengang var den én af verdens største byer med omkring en million indbyggere. Da den burmesiske hær invaderede Ayutthaya i 1767, blev store dele af byen ødelagt, og nogle få år senere blev Bangkok udpeget som landets nye hovedstad.

I dag har UNESCO udråbt Ayutthaya som en del af verdensarven, og her finder du mange spændende seværdigheder fra byens storhedstid. Den 37 meter lange liggende Buddha og byens mange berømte templer er bare nogle få eksempler på, hvad du kan se. Den bedste måde at komme rundt i Ayutthaya på er på cykel. Afstandene er korte, og vejene er i god stand, så en fire timers cykeltur er ingenting – selv for dig, der ikke er vant til at cykle. Guidede ture arrangeres af lokale rejsearrangører, men du kan også leje en cykel og opleve byen på egen hånd.  

Fire guldkorn, du ikke må gå glip af i Ayutthaya 

Den liggende Buddha (Reclining Buddha)
Den 37 meter lange og 8 meter høje Buddha er ét af højdepunkterne i byen. Måden, Buddha er afbilledet på, er tidstypisk for perioden, hvor Ayutthaya var hovedstad. Kroppen er ofte svøbt i lyst stof, og ved siden af Buddhaen er der et alter, hvor besøgende kan efterlade gaver. 

Sommerpaladset Bang Pa In (Summer Palace)
Langs med floden Chao Phraya ligger sommerpaladset, som blev brugt af kongerne, da Ayutthaya var hovedstad. De udsmykkede bygninger anvendes stadig i dag til officielle arrangementer, men er som regel åbne for besøgende, som gerne vil have et indblik i, hvordan de kongelige holdt ferie før i tiden.

Wat Phra Sisanphet
Dette er et af de største og mest betydningsfulde tempelområder i byen. Wat Phra Sisanphet fungerede som palads for de kongelige, og de tre tårne er i dag lidt af et vartegn for Ayutthaya. Her opbevares kongernes aske også. 

Wat Mahathat
Wat Mahathat er ét af de ældste områder i byen, og det var indbyggernes religiøse midtpunkt. Under den burmesiske invasion brændte store dele af Wat Mahathat ned, men de tilbageblevne ruiner vidner om et storslået tempelområde. Her findes der blandt andet en berømt Buddha-figur, der er skåret ud af træets rødder. 

Sådan kommer du hertil 

I Bangkok findes der guidede dagture, hvor hele rejsen plejer at indgå, men det er lige så nemt at rejse til Ayutthaya på egen hånd. 

Tog: Der går regelmæssige tog fra Hualamphong Train Station i Bangkok til Ayutthaya. Rejsen tager ca. to timer og koster fra 15 baht og opefter alt efter, hvilken klasse du vælger at rejse på. 

Bus: Der afgår busser tre gange i timen fra Bangkok Northern Bus Terminal (Mochit), og turen koster ca. 50 baht. Rejsen tager ca. to timer. 

Minibus: En noget hurtigere og mere behagelig måde at rejse på end med en almindelig bus. Fra Victory Monument i Bangkok afgår der minibusser flere gange om dagen. Rejsen koster ca. 60 bath og tager halvanden time. 

Båd: En fredfyldt måde at komme til Ayutthaya på er med båd. Der går ingen skemalagde ture fra Bangkok, men lokale rejsearrangører tilbyder ture på daglig basis. Dette er et godt transportmiddel for dig, der gerne vil have et indblik i, hvordan lokalbefolkningen langs floden Chao Phraya lever. 

Sådan kommer du rundt

Hvis du hører til de lidt mere magelige, findes der andre måder at komme rundt på i Ayutthaya end på cykel. Du kan praje en tuk-tuk eller en cykeltaxi til en dagtur eller kortere ture. Ayutthayas centrum er en ø, så derfor er der også mulighed for at opleve byen fra en båd. Fra molerne ved Chanthara Kasem National Museum, Pom Phet og Wat Phananchoeng kan du hoppe på en longtail boat, som tager dig med på en fredfyldt rejse rundt i byen.

Læs mere om, hvilke typer udflugter du kan vælge imellem. Her er nogle rejsearrangører, som arrangerer ture i Ayutthaya: 

www.spiceroads.com
www.ayutthaya-boat.com
www.changthaitravel.co


Om det thailandske turistbureau
Tourism Authority of Thailand (TAT) blev grundlagt i 1960 og var den første organisation i Thailand med specielt ansvar for at fremme turismen i landet. Det thailandske turistbureau i Stockholm blev etableret i 2002 og er ansvarlig for de nordiske og baltiske lande. Det thailandske turistbureau tilbyder rejseinformation til borgere, rejsebureauer og pressen og arbejder også for at opmuntre indbyggerne i de nordiske og baltiske lande til at rejse til Thailand.
Læs mere på www.tourismthailand.org/se.